Stručnjak iz Kube prenosi znanje bokserima Slavije

GS
Foto: ATV

BANjALUKA - Budno trenersko oko Horhea Luisa Frometea Matoša motri na boksere banjalučke Slavije ovih dana.

Stručnjak iz Kube i prvi trener reprezentacije Srbije pristigao je u najvećih grad Srpske kako bi prenio svoje bogato znanje stručnom štabu Slavije, ali i bokserima ovog kluba. Kaže, da je zadovoljan viđenim

- Vidim da klub ima dobar sistem treninga. Raduje me i što vidim da je brojnost veoma dobra, a najbitnije je što su svi bokseri i treneri spremni da uče i da napreduju. Stigao sam sa željom da im prenesem svoje znanje i nadam se da ću im pomoći u napretku. Po meni, klub ima veliki prostor za dalji razvoj - rekao je Matoš.

Za Matoša dilema nema. Put do uspjeha u ringu vodi kroz jednu ključnu stvar, prenosi ATV.

Disciplina je najvažnija stvar za svakog boksera.

- Disciplina u svemu. Od načina treninga, borbe u ringu, do stvari koje se rade van ringa i sale. Naravno, važan je i sistem rada u klubu, potrebno je da sa bokserima rade stručni treneri, ali je važno da bokseri vode računa o sebi. Uz to, važna je tehnika, srčanost i mentalna snaga, ali po meni, disciplina je broj jedan - kaže Matoš.

Svaku riječ Matoša, bokseri i treneri Slavije pažljivo slušaju, svjesni da je svaki savjet zlata vrijedan.

- Dolazak Horhea Matoša je velika stvar za naš klub. Za ovih nekoliko dana naučili smo nove tehnike treninga i vještine. Postoje značajne razlike u evropskom i kubanskom shvatanju boksa tako da nam njegov dolazak veoma znači - ističe Vladan Kljajić, jedan od trenera u BK Slavija.

Matoš je već nekoliko godina angažovan u reprezentaciji Srbije od koje očekuje da zablista na predstojećim velikim takmičenjima, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

- Srbija je uspostavila odličan sistem za koji je zaslužan predsjednik Saveza Nenada Borovčanin. Rezultati su vidljivi, a ja očekujem da uz postojeći program rada i dalji razvoj, srpski bokseri dođu do olimpijske medalje veoma brzo. Dobro se radi i sa mlađim kategorijama i Srbija ne mora da brine za budućnost - naglašava Matoš.</span>

Prvotimce Slavije sredinom aprila čeka nastavka takmičenja u Bokserskoj ligi Srbije, a u Banjaluci će ugostiti ekipe Naisusa i Novog Pazara.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana