Stankovićev “rulet” na svom stadionu

G.S.
Stankovićev “rulet” na svom stadionu

BEOGRAD - Iako je do revanš susreta šesnaestine finala Lige Evrope ostao još jedan dan, već sada je jasno da će trener Crvene zvezde Dejan Stanković zbog velikog broja povrijeđenih igrača morati mnogo da eksperimentiše u duelu protiv Milana na “San Siru”.

Na stadionu koji poznaje kao svoj džep moraće mnogo da improvizuje, kockarski rečeno da zaigra na crno ili crveno, jer je sigurno da je odbrana prilično osakaćena. Zbog kartona neće biti lidera Nemanje Milunovića i jedinog pravog lijevog beka Milana Rodića, a povrijeđeni Strahinja Eraković uspješno je operisan u Beogradu. Neće biti ni Aksela Bakajoka. Ono što može da raduje da će Mirko Ivanić, Filipo Falko i Marko Gobeljić biti u kombinaciji, uprkos povredama, a još bolja vijest je da će prvi put poslije tri mjeseca možda zaigrati i Aleksandar Katai.

U prvom susretu, kao i u većini evropskih duela ove sezone, igrao je sa trojicom štopera, ali sada taj broj nema na raspolaganju, jer tu su samo tragičar prvog susreta sa autogolom i skrivljenim penalom Radovan Pankov i uvijek pouzdani Miloš Degenek. Treća opcija na toj poziciji mogao bi biti igrač kome to nije primarno mjesto, a kao opcija se spominje Slavoljub Srnić i to na poziciji lijevog beka. Marko Gobeljić je ranije mijenjao Rodića, protiv Milana je igrao na desnoj strani, ali Stanković ozbiljno razmatra da napravi eksperiment sa povratnikom u Zvezdu ove zime. Za startnu postavu konkuriše i do Milana standardan prvotimac “crveno-bijelih” Milan Gajić, posebno ako dođe do određenog tumbanja u postavci sa trojicom štopera.

- Šta god da se desi u novim okolnostima, nameće se maksimalna budnost, utegnutost i rešenost da se odupremo i pokušamo da iznenadimo favorizovanog domaćina. Želja i volja ne sme da nas napusti od prvog do poslednjeg minuta, nije isključeno da ih bude i 120. Radujem se susretu sa fantastičnim napadačem Zlatanom Ibrahimovićem, koji će verovatno igrati, ali moram da sačekam Stankovićevu odluku, jer stvarno ne znamo ko će od nas početi meč. Ali ko god bude igrao mora da veruje u sebe, tim i Zvezdu - rekao je Degenek.

Jedno je sigurno na San Siru težak i izazovan ispit polažu Stanković i Zvezda. Za očekivati je neizvjestan meč poslije 2:2 na “Marakani”, a kako će se karte promiješati u odnosu na prethodnih 90 minuta, ko će dobiti povjerenje i istrčati na travu za sada je zagonetka. Izvjesno je da je Milan u šoku poslije remija u prvom duelu, zateturao se na konopcima Serije A, brojano mu je do tri u duelu sa gradskim rivalom Interom, koji sada prati sa poveće bodovne distance. Moraće da se vadi u Evropi, uz sav pritisak i iznevjerena očekivanja navijača. Uz sve to nije se lako boriti i izboriti, što je možda i najveća šansa Beograđana.

Španac na centru

Revanš utakmicu šesnaestine finala Kupa Lige Evrope između Milana i Crvene zvezde, koja će biti igrana sutra od 21 čas na stadionu “San Siro”, sudiće španski arbitar Hesus Žil Mancano. On je bio u centru pažnje na posljednjem meču finala Superkupa Španije, kada je u posljednjem minutu produžetka pokazao crveni karton Lionelu Mesiju, kome je to bilo prvo isključenje u dresu “blaugrane”. Ove sezone je sudio na 18 utakmica u svim takmičenjima, a pokazao je četiri crvena kartona i svirao 13 penala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana