Srpska tekvondistkinja šampionka Balkana samo dva mjeseca poslije porođaja

Tanjug
Srpska tekvondistkinja šampionka Balkana samo dva mjeseca poslije porođaja

SARAJEVO - Srpska tekvondistkinja Milica Đuričić (djevojački Mandić) nova je šampionka Balkana u kategoriji do 73 kilograma. 

Dvostruka olimpijska šampionka trijumfovala je u Sarajevu samo dva mjeseca poslije porođaja i pokazala da je i dalje kadra da osvaja medalje i bilježi vrhunske rezultate.

Đuričić je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz BiH, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobjedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

- Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo će uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se današnji dan ovako završio -rekla je Srpkinja posle osvajanja medalje.

Istakla je zatim da je uživala u pripremnom dijelu sa mlađim generacijama.

-Ulili su mi veru da ćemo biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama - zaključila je Đuričić.

- Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi - oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

Istakao je da nije stvar uopšte u pobjedama i da mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdržala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose.

-Ovde je ona bila pravi šok. Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi. Jako mi je drago što joj je ovo donelo zadovoljstvo koje joj je sigurno nedostajalo - zaključio je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana