Sredojević selektor Srpske

S. Basara
Sredojević selektor Srpske

BANjA LUKA - Fudbalska reprezentacija Republike Srpske u narednom periodu biće ozbiljan faktor u regionu, jer po Statutu FS BiH ima pravo da igra prijateljske utakmice međunarodnog ranga.

U skladu s tim srpska fudbalska vlada na sjednici održanoj u petak donijela je odluku da selektor "A" reprezentacije bude Borče Sredojević iz Gradiške. Istaknuti stručnjak je donedavno bio pomoćnik u stručnom štabu "A" reprezentacije BiH, a trenutno obavlja funkciju sportskog direktora u gradiškoj Kozari.

- Izvršni odbor bio je jednoglasan po pitanju izbora selektora. U narednom periodu reprezentacija Republike Srpske će tražiti svoje mjesto pod međunarodnim suncem, a prvi korak je, naravno, izbor selektora - rekao je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Miodrag Rosić.

Prije toga mnogo polemike i vremena je potrošeno na sastavljanje lista sudija, kontrolora i delegata. Uglavnom su iz područja dopirali divergentni stavovi, a problem su bile kvote i koliko sudija, kontrolora i delegata daje određeni područni savez. Kako smo saznali na sjednici Odbora za hitna pitanja, održanoj dan ranije na Bardači, delegacija Područnog fudbalskog saveza Banja Luka je, nezadovoljna svojim statusom, napustila ovaj skup. Takođe, smo saznali da je PFS Doboj banjolučkom području nudio jedno mjesto na Premijer ligi, ali Ranko Račić, koji je mijenjao predsjednika PFS Banja Luka, Draška Ilića, nije prihvatio ovaj prijedlog.

Banjolučani su na sjednici Izvršnog odbora FS Srpske došli sa stavom da će napustiti ovaj skup ukoliko izgube određena mjesta na pomenutim listama. Iako su to "obećali", nije se desilo, a banjolučki područni savez je i na ovoj sjednici bio bez podrške predsjednika Draška Ilića, koji se nalazi na godišnjem odmoru.

Jedinstvo i Vučijak

Prvoligaš, Jedinstvo iz Crkvine, i drugoligaš, Vučijak iz Majevca, u prethodnoj sezoni nisu odigrali dvije utakmice što automatski po Disciplinskom pravilniku FS Srpske znači da bi trebali biti prebačeni u najniži rang takmičenja.

Takmičarski organi naše kuće fudbala su donijeli odluku o tome, to je potvrdila i Disciplinska komisija, a pomenuti klubovi, kako nam je rekao generalni sekretar Rodoljub Petković, imaju pravo žalbe Apelacionoj komisiji FS Srpske.

Račić bez prava glasa

Potpredsjednik PFS Banja Luka Ranko Račić sastanku u petak prisustvovao je na osnovu ovlašćenja prvog čovjeka banjolučkog fudbala Draška Ilića.

- Račić, pošto nije član Izvršnog odbora, nije imao pravo glasa. On je bio u svojstvu gosta i posmatrača jer Statut FS Srpske ne poznaje ovakve situacije - rekao je sekretar Petković.

Tako je Banja Luka u startu bila hendikepirana na najvažnijoj sjednici fudbalske vlade Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana