Srbija korak bliže Mundijalu, savladana Gruzija

Tanjug
Srbija korak bliže Mundijalu, savladana Gruzija

Tbilisi - Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras Gruziju 3:1 (1:1) u utakmici petog kola D grupe kvalifikacija i napravila još jedan korak prema plasmanu na Mundijal u Rusiji.


Ispit u Gruziji je položen, nije bilo lako, ali važni su bodovi i činjenica da Srbija ide prema Mundijalu u Rusiji.

Gruzija je povela već u šestom minutu pogotkom Nike Kačarave nakon velikog kiksa Aleksandra Kolarova, koji je prvi put u dresu reprezentacije igrao štopera.

Poslije toga domaćin je imao još dve sjajne šanse, obije preko Valerija Kazijašvilija, prvo je Vladimir Stojković sjajno intervenisao, a potom je gruzijski napadač bio sebičan i šutirao pored gola.

Kazna je stigla u posljednjem minutu prvog poluvremena, Otar Kakabadze srušio je Filipa Kostića u šesnaestercu, njemački sudija Cvajer pokazao je na bijelu tačku, a Dušan Tadić realizovao penal za svoj četvrti pogodak u kvalifikacijama.

U nastavku Muslin je shvatio da je pogrešio sa Kolarovom na štoperu, uveo je Jagoša Vukovića, a fudbalera Mančester Sitija vratio na prirodnu poziciju lijevog beka.

Srbjja je do vođstva došla sjajnim pogotkom Aleksandra Mitrovića, takođe četvrtim u kvalifikacijama i to poslije asistencije Tadića, ukupno šeste na pet utakmica.

Sjajni Tadić do kraja je upisao još jednu asistenciju, debitantu Mijatu Gaćinoviću za konačnih 3:1.

Utakmica je odigrana na stadionu "Boris Paičadze" u Tbilisiju, pred oko 35.000 gledalaca, a sudio je Nijemac Feliks Cvajer.

Žuti kartoni: Kankava, Kakabadze (Gruzija).

Strijelci: Nika Kačarava u šestom za Gruziju, a Dušan Tadić u 45. minutu iz penala, Aleksandar Mitrović u 64. i Mijat Gaćinović u 86. minutu za Srbiju.

GRUZIJA: Lorija, Kašija, Kverkvela, Kakabadze (od 67. Arabidze), Kvekveškiri, Navalovski, Gvilija (od 89. Jigauri), Kankava, Ananidze, Kazijašvili (od 83. Kvilitala), Kačarava.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Maksimović, Kolarov, Rukavina, Obradović, Matić, Milivojević, Tadić, Kostić (od 81. Gaćinović), A. Mitrović (od 71. Gudelj).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana