Srbija dobila rivale

GS
Foto: skrinšot

Ženska seniorska reprezentacija Srbije boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije boriće se na kvalifikacionom turniru u Beogradu (10-13. februar 2022) za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji (22. septembar – 1. oktobar) sa reprezentacijama Australije, Brazila i Koreje.

Iz ove grupe, vizu za Sidnej obezbijediće dvije ekipe, pošto je Australija kao domaćin već dobila mjesto na SP. U žrijebanju je učestvovala jedna od naših najboljih košarkašica svih vremena Sonja Petrović, koja je i izvukla kuglicu sa imenom naše države.

Na drugom kvalifikacionom turniru, koji se takođe održava u srpskoj prestonici, takmičiće se Francuska, Kina, Nigerija i Mali. Na turniru u japanskoj Osaki učestvovaće Bosna i Hercegovina, Japan, Kanada i Belorusija, a u američkoj prestonici Vašingtonu Rusija, SAD, Portoriko i Belgija.

Kao i sa turnira Beograd A, iz Vašingtona će dve ekipe obezbediti plasman na SP, jer se reprezentacija SAD direktno plasirala kao olimpijski šampion, dok će sa B turnira u Beogradu i Osake mjesto na SP obezbijediti po tri reprezentacije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana