Sportska manifestacija "Olimpik dej 2021" 23. juna

Srna
Sportska manifestacija "Olimpik dej 2021" 23. juna

TESLIĆ - Sportska manifestacija "Olimpik dej 2021" biće održana u Tesliću 23. juna, a učestvovaće osam klubova različitih sportova, u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.

Predviđeno je da sportska manifestacija bude održana na stadionu Fudbalskog kluba "Proleter" i u prostorijama Streljačkog kluba "Geofon", objavljeno je na "Fejsbuk" profilu načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.

Miličević je danas održao sastanak sa korisnicima Sportskog kompleksa "Radolinka", koji pored sportske dvorane obuhvata i stadion "Proletera" sa pomoćnim terenima, te objekte Streljačkog kluba "Geofon" sa strelištem, na kojem je predstavljena inicijativa za dodatno uređenje i nove sadržaje za odmor, sport i rekreaciju ovog dijela grada uz rijeku Veliku Usoru.

Na sastanku je zaključeno i da se pokrene izgradnja pješačke staze uz rijeku Velika Usora, od sportske dvorane do Vidovdanske ulice u Kolonama, uz izgradnju solarne led rasvjete, postavljanje klupa i kanti za otpatke, te sadnja drvoreda i uređenje mini-parka i piknik mjesta između pomoćnog stadiona i rijeke Usore.

Opštinska uprava bi preuzela na sebe izgradnju same pješačke staze, dok bi nosilac kampanje grupnog finansiranja (Crowdfunding) bila Škola fudbala "Proleter".

Namjera je da se javnim pozivom građanima prikupi fond za izgradnju klupa i solarne led rasvjete duž pješačke staze na način da bi svaki pojedinac, porodica ili pravna lica mogli da doniraju sredstva za izgradnju i postavljanje jedne ili više klupa ili rasvjetnih stubova, a na kojima bi u znak zahvalnosti bile postavljene metalne pločice sa imenom i prezimenom donatora i natpisom "Prijatelj Teslića i Fudbalskog kluba Proleter". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana