Sponzor daje ime stadionu

Glas Srpske
Sponzor daje ime stadionu

Beograd - Nakon što je konačno utvrđeno vlasništvo nad stadionom na Topčiderskom brdu, u Fudbalskom klubu Partizan već razmišljaju o sljedećim koracima, a jedan od njih je mogućnost promjene imena (nekada se zvao Stadion JNA, sada Stadion Partizana).

Čelnici “crno-bijelih” najavili su rekonstrukciju, a po riječima potpredsjednika kluba Vladimira Vuletića, sve se više razmišlja o tome da se ime stadiona brendira. Tako, recimo, u Engleskoj Arsenal igra na stadionu “Emirejts”, Mančester siti na “Itihadu”, minhenski Bajern na “Alijanc areni”... Taj model poslovanja se zove “nejming rajts” (pravo na ime).

- Pokušaćemo da brendiramo ime stadiona. Već pregovaramo sa francuskim firmama, čak i nekim iz Kine koje su raspoložene za tako nešto - rekao je Vuletić.

Ovo se, možda, neće dopasti dijelu navijača Partizana, koji traže da se stadion nazove po nekoj od legendi kluba, kakav je Dragan Mance, ali je neophodno. Uporedo sa ovim planom, teku i pripreme za rekonstrukciju.

- Opsežno ćemo učestvovati u rekonstrukciji stadiona. Za potpunu obnovu, objekat koji je dostojan i Lige šampiona, potrebno je od deset do 15 miliona evra. Država ima stav da bi Crvena zvezda i Partizan kao najveći klubovi mogli dobiti taj novac, ali nećemo sedeti skrštenih ruku - istakao je Vuletić.

Partizan je 2007. godine imao gotov projektni model za rekonstrukciju stadiona sa završenom finansijskom konstrukcijom. “Gurao” ga je nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević.

- Onda se iste godine dogodila tužba ministarstva. Da li je to slučajno? Nisam siguran, mislim da nije. Korespondiralo je sa nekim namerama da se Partizanu oduzme šansa za rekonstrukciju - dodao je Vuletić.

Povratak Georgijevića

Dosadašnji napadač Ferencvaroša Dejan Georgijević vratio se u Partizan, klub u kome je ponikao. On je došao na pozajmicu s pravom otkupa, a s ciljem da pojača konkurenciju u napadu, gdje su samo Nemanja Nikolić i prvi strijelac ekipe Rikardo Gomeš. Georgijević je u prošloj sezoni postigao devet golova na 16 utakmica u Superligi Srbije, a potom jedan na sedam mečeva u Mađarskoj, gdje je u tekućoj sezoni zabilježio samo jedan nastup za Ferencvaroš u Kupu i na tom meču bio strijelac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana