Spektakl na GOB-u

Milan Zubović
Spektakl na GOB-u

Banjaluka - Vaterpolo utakmica između Srbije i Crne Gore, koja je zakazana za 10. maj od 19 časova, biće spektakl kakav se na pamti u gradu na Vrbasu, najavili su članovi Organizacionog odbora ovog meča.

Predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske Slobodan Grahovac istakao je da je ovo specifičan događaj jer se samo tri mjeseca nakon finala Evropskog prvenstva u Beogradu ponovo susreću iste ekipe.

- Utakmica će biti odigrana povodom 60 godina vaterpola u Banjaluci. Biće to okršaj dvije vrhunske reprezentacije i meč će doprinijeti popularizaciji vaterpola u Banjaluci, Republici Srpskoj i BiH. VSRS ima odličnu saradnju sa VSS, pa smo lako dogovorili odigravanje meča. To će biti praznik sporta u Banjaluci koji će teško biti ponovljen u skorije vrijeme s obzirom na reputaciju obje ekipe koje su glavni kandidati za osvajanje medalja na predstojećem Olimpijskim igrama - izjavio je Grahovac.

Karte za susret šestog kola grupe B Svjetske lige biće u prodaji od utorka po cijeni od deset maraka, a moći će samo da se kupe na recepciji Gradskog olimpijskog bazena. Sa takmičarskog aspekta utakmica nema veliki značaj jer je Srbija osigurala prvo mjesto u grupi B Svjetske lige i plasman na Fajnal ejt.

- Bez obzira na to što su već obezbijedili plasman, Srbija će doći u najjačem sastavu jer selektor Dejan Savić ne želi da eksperimentiše i hoće da uigrava tim za buduće izazove - rekao je Grahovac.

Predsjednik Organizacionog odbora Nenad Stevandić kazao je da se potvrđuje sposobnost Vaterpolo kluba Banjaluka i grada Banjaluke da organizuju ovakav događaj.

- Još od vremena kada je Rukometni klub Borac osvojio titulu u Kupu šampiona Banjaluka nije imala priliku da organizuje sportski događaj ovako velikog rejtinga. To je isto kao da dovedete fudbalske reprezentacije Brazila i Francuske. Sve smo riješili na otvaranju Evropskog šampionata u Beogradu kada smo se dogovorili sa predstavnikom Međunarodne federacije sportova na vodi Borelijem, koji je dao podršku ovome. Srbija je domaćin u ovom meču i domaćinstvo su prenijeli iz Beograda, a za nas je ovo kruna višegodišnjeg vaterpolo rada u Banjaluci - izjavio je Stevandić.

Medijski pokrovitelj

Medijski pokrovitelj cijelog događaja je dnevni list "Glas Srpske".

- Izuzetno dobru saradnju sa VSRS nastavljamo i tokom vaterpolo spektakla koji nas očekuje. Vjerujem da će pozitivna slika sa ovog velikog događaja otići u svijet i da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu - izjavila je direktor marketinga "Glasa Srpske" Darija Galonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana