Solskjeru još 500 miliona evra

Agencije
Solskjeru još 500 miliona evra

MANČESTER - Samo devet osvojenih bodova u prvih osam kola nove sezone bilans je Mančester junajteda, kojem je ovo najlošiji start u posljednjih 30 godina, ali je Ole Gunar Solskjer ipak dobio još kredita od uprave “đavola”.

Svjesni da loši rezultati nisu samo Solskjerova odgovornost, Ed Vudvord i društvo odlučili su nastave da ulažu u tim kako bi u narednoj sezoni, ili eventualno onoj tamo, postali konkurentan rival za titulu.

Od odlaska ser Aleksa Fergusona sa klupe 2013. godine potrošeno je blizu milijardu evra na nove igrače. Sve to nije bilo dovoljno da se prekine post u Premijer ligi (titule nema punih šest godina), dok je u Ligi šampiona najveći domet bilo četvrtfinale u dva navrata.

Pri tome je Mančester izgubio status redovnog učesnika elitnog takmičenja. I zato, juriš u novi šoping. A zašto i ne bi kad novca ne manjka, bar za sada. Mediji na Ostrvu već pišu o Junajtedovim metama za januar i naredno ljeto i ističu da su hitno potrebna dva napadača, dva vezna igrača, lijevi bek i štoper, a koji će koštati 500 miliona evra. 

Solskjer je počeo da sklanja polako “staru gardu” i Murinjove vojnike. Bez obzira na bogat pazar proteklog ljeta (Hari Megvajer, Aron van Bisaka i Danijel Džejms za 159 miliona evra), nova “radna mjesta” se, dakle, otvaraju.

Kris Smoling je poslat u Romu, Romelu Lukaku i Aleksis Sančez u Inter, Huanu Mati i Nemanji Matiću koferi su praktično spakovani... I mada mnogi veliki klubovi izbjegavaju akvizicije u januaru, Junajted neće imati taj luksuz da se ponaša u skladu sa svojim poljuljanim renomeom. Jer, pojačanja su potrebna odmah i to naročito u napadu.

Solskjer trenutno može da računa samo na jednog klasičnog špica - Markusa Rašforda, zbog čega se već duže vrijeme Mario Mandžukić pominje kao privremeno rješenje i realna zimska akvizicija.

Međutim, juče je osvanula informacija da se hrvatski napadač sve dogovorio sa Milanom. Musa Dembele iz Liona takođe se pominje kao potencijalno pojačanje, ali će za njegovo angažovanje biti potrebno mnogo više muke, jer dobro je poznato koliko je težak pregovarač Žan Mišel Ola. 
 

Imena u magli

Ako sve bude po planu mjesta Nemanje Matića i Huana Mate trebalo bi da zauzmu Džejms Medison i Saul Niguez iz Atletiko Madrida.

I dok Medisonu cijena ide u nebesa zato što je Englez, španski reprezentativac iz ove perspektive djeluje kao misaona imenica za Junajted, jer se njegova vrijednost procjenjuje na 90 miliona evra, a ne treba zaboraviti ni da je 2017. potpisao ugovor sa “jorgandžijama” na devet godina.

Iz tog razloga Ivan Rakitić djeluje kao realnije rješenje, međutim, poput Marija Mandžukića privremeno, s obzirom na njegove godine... 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana