Smajlagić: Osjećam da ekipa napreduje

D. Dragičević
Smajlagić: Osjećam da ekipa napreduje

BANjALUKA – Rukometaši Borca žele da nastave uspješan niz rezultata i da na svom parketu savladaju Konjuh, te sačuvaju drugu poziciju u šampionatu BiH.

Njihov rival je vezao četiri pobjede u prvenstvu uz jedan remi i trijumfe u Kupu BiH, pa su već sedam mečeva bez poraza.

Trener Irfan Smajlagić ističe da je ekipa spremna i da je situacija sve bolja.

-Situacija je veoma korektna. Nastojimo da kvalitetnim radom na treninzima smanjimo oscilacije u igri. Ulazimo u završni dio sezone gdje želimo da budemo što bolji . Osjećam da ekipa napreduje. Ostvarili smo dvije važne pobjede koje su nam donijele samopouzdanja. Uvijek kažemo da smo mi ti koji se pitaju na domaćem parketu. Naravno svakog rivala pa i Konjuh respektujemo, spremamo se za njih, ali najviše radimo na svom timu - rekao je Smajlagić.

Ekipa je ove sezone često gubila veliku prednost koju stekne tokom meča. Upravo na tome stručni štab radi najviše.

-Svjesni smo toga i radimo na tome. Pokažemo kvalitet i dođemo do  prednosti a onda uslijedi pad. Dešava se to i vrhunskim košarkaškim, fudbalskim ekipama. Naravno da analiziramo, razgovaramo gdje su problemu. Tu gubimo ponekad kontrolu igre. Greška nije problem, uvijek će ih biti, ali ne smiju da se dešavaju u nizu kao što se nama to ponekad dešava. Do toga možemo doći samo taktičkom disciplinom i maksimalnim fokusom - dodao je Smajlagić.

Rukometaši ističu da su u sve boljoj formi. Amir Muhović navodi da je uz uvažavanje Konjuha, Borac favorit.

-Konjuh je vezao sedam mečeva  bez poraza, ali imao je i lakši raspored. Mislim da smo i  mi u dobroj formi. Nanijeli smo najveći poraz Izviđaču u Kupu, zatim nanijeli Slobodi prvi poraz u Tuzli u BiH, tako da želimo da nastavimo taj nit. Pobijedili smo ih već u Živinacama oni su se pojačali, ali ako budemo pravi pobjeda ne bi smjela doći u pitanje - rekao je Muhović.

Nikša Petrović takođe vjeruje u svoj tim.

-Ako na parketu pokažemo ono što smo radili tokom sedmice, onda vjerujemo u pobjedu. U dobrom smo ritmu, imamo samopuzdanje nakon ovih pobjeda tako da želimo da taj niz nastavimo- poručio je Petrović.

Kup u ponedjeljak

Rukometaši Borca trebali su u narednu srijedu da igraju meč Kupa Republike Srpske protiv Višegrada i to na gostovanju. Ipak dogovorom klubova odlučeno je da se meč odigra u ponedjeljak u Banjaluci u 16.30 časova u Sportskoj dvorani Centar. Višegrad će u nedjelju da gostuje u Kotor Varoši  a zatim će da odigra i Kup duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana