Sloga propustila šansu za trijumf

Siniša Kotaraš
Sloga propustila šansu za trijumf

Doboj - Na otvaranju nove sezone Premijer lige rukometaši Sloge su u derbiju kola protiv aktuelnog šampiona Izviđača stigli do neriješenog rezultata (25:25), za šta je najzaslužniji osmostruki strijelac Vladimir Stanković.

“Skauti” su punih 59 minuta imali prednost, najčešće od dva ili tri gola, dok su izabranici Danka Panića nastojali da im ne dozvole da se odvoje na veću razliku.

Na kraju su Dobojlije serijom 5:2 uspjele da dođu do egala pa čak i da propuste šansu da u posljednjem napadu ostvare pobjedu. Ali, u tih dvadesetak sekundi igrači Sloge nisu uspjeli da izgrade poziciju za šut, pa je derbi završen najpravednije.

- Bila je teška i veoma neizvjesna utakmica, uz zaista dobro suđenje Predraga Dejanovića i Elvisa Marčetića iz Prijedora. Gubili smo cijeli meč i mada smo na kraju propustili priliku da osvojimo sva tri boda, moramo biti zadovoljni. Šteta je što nismo uspjeli da realizujemo taj posljednji napad, ali je i bod protiv šampiona dobar za početak sezone, pogotovo ako se zna da smo od Izviđača u oba meča prošle sezone doživjeli poraze - istakao je Panić.

Strateg Dobojlija kaže da je svjestan da njegov tim nije odigrao onako kako je trebalo, ali i da je vidio i neke dobre strane.

- Prvenstveno sam zadovoljan igrom u odbrani, ali je očigledno da nam u napadu još dosta škripi. Moraćemo da do naredne utakmice i gostovanja kod imenjaka u Gornjem Vakufu pokušamo da popravimo realizaciju, jer ona protiv Izviđača, realno, nije bila na potrebnom nivou. Sloga je slavila u Živinicama i sigurno da će željeti da taj trijumf “ovjere” protiv nas, a mi treba da pokušamo da ih u tome onemogućimo - dodao je Panić.

Sa drugačijim problemima susreo se trener Borca Mirko Mikić, koji može da bude zadovoljan igrom u napadu protiv Slobode (34:32), ali je problem bila defanziva. 

 

Iznenađenje u Vogošći

Rukometaši Slavije napravili su iznenađenje jer su uspjeli da ostanu neporaženi kod jednog od favorita prvenstva Vogošće - 23:23.

Ostali rezultati prvog kola: Borac m:tel - Sloboda 34:32, Iskra - Leotar 26:24, Konjuh - Sloga (GV) 25:28, Maglaj - Drina 34:24, Gračanica - Goražde 37:20. Sinoć: Lokomotiva - Bosna (V).
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana