Sloga opasna za Banjalučane jer nema šta da izgubi

Siniša Kotaraš
Sloga opasna za Banjalučane jer nema šta da izgubi

BANjALUKA - Rukometaši Borac m:tela dočekuju u subotu (18 časova) dobojsku Slogu u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

 

Banjalučani imaju pogodak prednosti nakon trijumfa u prvom meču (27:26), ali u redovima aktuelnog pobjednika ovog takmičenja smatraju da još nije ništa riješeno, te da će putnik na završni turnir biti poznat tek po završetku ovog susreta.

- Imamo minimalnu prednost, što realno ne znači ništa jer se pogodak zaostatka vrlo lako može nadoknaditi. Naše međusobne utakmice su uvijek neizvjesne, bez obzira na sastav i trenutnu formu. Moramo ovu utakmicu shvatiti krajnje ozbiljno jer Sloga nema šta da izgubi i tada može da bude najopasnija. Ipak, na stranu sve, mi smo favoriti i mi se pitamo, pogotovo u “Boriku”, ali moramo da odigramo mnogo bolje nego u prvom meču u Osječanima - istakao je trener Borac m:tela Mirko Mikić.

Mladi srednji bek Banjalučana Marko Lukić oporavio se od povrede zadobijene na prijateljskoj utakmici sa PPD Zagrebom i zauzeće svoje mjesto u timu.

- Sloga u svom timu ima nekoliko rukometaša koji su ponikli u Borcu, a samim tim i veliki motiv da odigra dobru utakmicu i pokuša da nadoknadi zaostatak. Svjesni smo da nas očekuje neizvjestan meč, ali sam ubijeđen da ćemo se na kraju mi plasirati na završni turnir - poručio je Lukić.

S druge strane, u redovima Dobojlija vlada umjereni optimizam, podgrijan činjenicom da su prije sedam dana u većem dijelu meča bili ravnopravan, čak i bolji rival od Borca.

- Nemamo šta da izgubimo i zato ćemo dati sve od sebe da i u “Boriku” odigramo najbolje što možemo. Bili smo na pragu trijumfa prije sedam dana, ali je odlučila duža klupa Banjalučana. Svakako, Borac je favorit, bori se za sve tri trofeja, i bila bi ludost da mu se prijeti, ali se nećemo predati bez velike borbe. Mislim, takođe, da će za konačan ishod mnogo značiti i samo otvaranje utakmice. Bilo kako bilo, nadam se dobroj utakmici dva stara rivala pa kako bude na kraju - poručio je najbolji igrač Sloge u ovoj sezoni Vladimir Stanković.

Parovi

U preostalim revanš mečevima četvrtfinala Kupa BiH za rukometaše sastaju se, subota: Sloga (GV) - Maglaj (prvi meč 22:29) (19 časova), Gračanica - Izviđač (21:29) (19), Sloboda - Iskra (27:23) (19.30 časova).

Kod rukometašica na programu su prve utakmice četvrtfinala, a sastaju se, subota: Hadžići - Borac (17 časova), Izviđač - Goražde (17), Krivaja - Jedinstvo (BČ) (18 časova). Revanš utakmice su sedam dana kasnije, a dvomeč Grude - “Mira” igra se 22. i 23. februara u Grudama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana