Slobodan Gavranović o stanju u RK Borac m:tel: Grad nije stvarao dugove

Darko Pašagić
Slobodan Gavranović o stanju u RK Borac m:tel: Grad nije stvarao dugove

Banjaluka - U sportu su stari dugovi teško nasljeđe i moramo se svi zajedno zapitati kako je došlo do njih. Ako Rukometni klub Borac m:tel trenutno ima 3.000.000 maraka raznoraznih obaveza, treba jasno postaviti pitanje ko je njih stvorio. Grad sigurno nije!

Izjavio je ovo gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović reagujući na trenutnu tešku situaciji u banjalučkom rukometnom klubu čiji su igrači zbog velikih dugovanja prema njima odbili 8. januara da započnu pripreme za nastavak sezone.

- Te dugove nije stvorio grad niti gradonačelnik, bivši, sadašnji ili budući. Naprotiv, pomažemo u skladu sa mogućnostima. U klubu se mora preuzeti odgovornost i tačno se locirati ko je kriv za to. Dosta je prazne priče kako se o sportu na razmišlja i kako se za njega ne izdvaja. Rukometni klub Borac m:tel je imao najbolje rezultate kada je imao najmanje novca, što znači da nije problem u sredstvima već u ljudima - naglasio je Gavranović.

Po njegovim riječima veliki problem u nekadašnjem šampionu Evrope su i loši međuljudski odnosi.

- Po informacijama kojima raspolažem tamo ima mnogo međusobnih problema i neraščišćenih računa bivših i sadašnjih članova kluba i uprave. To ne može da se dešava i to je odgovornost tih ljudi. Izdvajamo sredstva koje imamo na raspolaganju a oni treba da upravljaju njima na najbolji mogući način. Naravno ono što dobiju iz gradskog budžeta ne bi trebao da bude jedini novac sa kojim raspolažu, jer klupska Uprava dodatnim angažmanom treba da obezbijedi dodatna sredstva - nastavio je Gavranović.

Prvi čovjek Banjaluke naglasio da će u narednim danima imati sastanaka sa predstavnicima najvećih gradskih klubova.

- Želim svima da kažem šta ih u ovoj godini očekuje na osnovu budžeta koji smo usvojili. Naravno da ćemo postaviti jasne zahtjeve upravama kluba i tražiti izještaje o njihovim aktivnostima. Za svaku utrošenu marku javnih sredstava tražićemo pravdanje - dodao je Gavranović.

"Crveno-plavi" i dalje ne treniraju, ali se i dalje okupljaju u zakazanim terminima u dvorani "Borik".

- Odlučni smo u svojim zahtjevima. Nećemo trenirati dok nam se ne isplate bar tri od deset dužnih plata - istakao je iskusni prvotimac Banjalučana Mirko Mikić.

Golić

Sportski direktor Borca m:tel Nebojša Golić nije bio raspoložen za izjave, ali je podržao sve ono što je rekao predsjednik Upravnog odbora Banjalučana Željko Vasilić.

- Već sam se nekoliko puta oglašavao po ovom pitanju i više ne želim. Potpuno se slažem sa izjavom predsjednika Vasilića i to je sve što ću sada reći - naglasio je Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana