Sloboda treći put savladana

Darko Pašagić
Sloboda treći put savladana

Tuzla - U pretposljednjem meču sezone za nezaborav fudbaleri Krupe napravili su još jedan sjajan rezultat, pošto su na gostovanju u Tuzli savladali Slobodu sa 3:1.

Bilo je to četvrto odmjeravanje snaga izabranika Slobodana Starčevića ove sezone sa timom sa "Tušnja" i treća pobjeda, možda i najdraža, jer je ostvarena na gostujućem terenu.

U samom finišu prvog dijela najbolji strijelac Krupe ove sezone Elvir Koljić sa dva gola donio je kapitalnu prednost svom timu. Prvo je u 43. minutu odlično reagovao na odbijenu loptu i smjestio je u mrežu Tuzlaka, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade Irfan Jašarević odlično asistirao za 2:0. "Rezervista" domaćih Darko Todorović u 70. minutu postigao je jedini gol za Tuzlake, a konačan rezultat u 85. minutu postavio je Ajdin Redžić. U devet kola Lige za prvaka njegovi izabranici imaju skor od dvije pobjede, pet remija i dva poraza uz gol razliku 12:12.

- I u doigravanju smo pokazali da i u duelima sa najjačim klubovima možemo ravnopravno da se nosimo. Ovom pobjedom veoma smo blizu četvrtog mjesta, koje ćemo pokušati ovjeriti u posljednjem kolu kada dočekujemo Sarajevo. Željeli bismo u tom meču da ostanemo neporaženi i tako na najbolji način pred svojim navijačima završimo najuspješniju sezonu u istoriji Krupe - nastavio je Starčević.

Osim meča sa Sarajevom za ovaj tim ostao je još jedan, veoma bitan, finale Kupa Banjaluke protiv Borca, koji se igra u četvrtak od 19.30 časova.

- Bilo bi lijepo da se na Spasovdan, krsnu slavu našeg grada, okitimo još jednim peharom. Biće to sudar dva tima koja će od naredne sezone biti premijerligaši i sigurno neće biti nikakvih kalkulacija. Želimo pehar i dolazimo na Gradski stadion da ga osvojimo - naglasio je Starčević.

U agilnom rukovodstvu premijerligaša iz Krupe na Vrbasu već su počeli da prave planove za budućnost.

- Na kraju sezone ističu ugovori Urošu Mirkoviću, Zoranu Milutinoviću i Radisavu Aleksiću. Sa njima su već obavljeni razgovori i najvjerovatnije da će sva trojica ostati naši članovi. Naša želja je da zadržimo i sve ostale igrače, ali ukoliko dođe do transfera nekog od najboljih, moraćemo da tražimo alternativna rješenja - dodao je Starčević.

U 10. kolu Lige za prvaka, koje se igra u nedjelju, 28. maja, od 17 časova sastaju se: Krupa - Sarajevo, Željezničar - Radnik, Zrinjski - Sloboda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana