Slične poruke “vječitih” uoči sutrašnjeg 159. okršaja: Ljepota nevažna, pišu se bodovi

Agencije
Slične poruke “vječitih” uoči sutrašnjeg 159. okršaja: Ljepota nevažna, pišu se bodovi

Beograd - Velika očekivanja pred svaki “vječiti” derbi imaju navijači i prosječni gledaoci željni dobrog fudbala. To je i logično razmišljanje, jer se sastaju dva najkvalitetnija kluba u Srbiji, međutim, ishod često bude drugačiji.

Bez obzira na to da li je bod ili 15 razlike u korist “crveno-bijelih” ili “crno-bijelih”, derbi je najvažnija utakmica iz koje niko ne želi da izađe pognute glave. Taktika i razmišljanje da je najbolja opcija ne primiti gol nisu saveznik ljepote kojoj se navijači nadaju.

- Ako baš moram da biram, uvek sam za to da moj tim pobedi, makar odigrali slabo. Koliko god je važno da dobro odigramo, derbi je derbi, pobeda je najvažnija - naglas razmišlja fudbaler Partizana Aleksandar Šćekić.

Nema sumnje da bi trijumf njegovom timu dao zamajac u nastavku prvenstva poslije dobre igre u uvodnih 180 minuta proljeća. Zvezda ima 15 bodova viška, ali s obzirom na to da se saldo polovi poslije 30 kola, nazirala bi se i neizvjesnost u slučaju da tri boda odu u Humsku, posebno jer Radnički igra odlično i ima šest bodova više od Partizana. “Crveno-bijeli” su dominantni ove sezone, igrali su u Ligi šampiona i sigurno imaju najkvalitetniju ekipu u ligi. Međutim, Nenad Milijaš dobro pamti šamar iz 2007. godine (2:4) kada je bila slična situacija.

- Dobro su nas “opeglali” u toj utakmici, a bila je slična situacija kao sada, svi su nas gledali kao apsolutne favorite. Nadam se i da će mlađi pročitati ove redove. Možda neko stvarno misli da smo favoriti, ali ja se ne slažem - rekao je Milijaš.

Prethodnih dana mnogo se pisalo o problemima sa kojima se suočava Zoran Mirković, a mirno ne spava ni Vladan Milojević. Lijevi bek Milan Rodić definitivno neće biti spreman, a pod znakom pitanja je i Dušan Jovančić. Ipak, Milojević ima mnogo komforniju situaciju s obzirom na širinu sastava, pa izostanak jednog ili dvojice igrača ne bi trebalo da utiče na kvalitet Zvezde.

Sutrašnju utakmicu sudiće Danilo Grujić koji će se peti put naći na centru u derbijima. Iz Partizana mu zamjeraju prethodni, kada je priznao gol Ričmonda Boaćija, dok su ranije nezadovoljniji bili “crveno-bijeli”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana