Slavlje Igokee protiv Zvezde, majstorica za finale

M. Z.
Slavlje Igokee protiv Zvezde, majstorica za finale

LAKTAŠI - Majstorica u Beogradu idućeg utorka odlučiće finalistu plej-ofa ABA lige jer je Igokea uzvratila udarac Crvenoj zvezdi i izjednačila na 1:1 u seriji nakon pobjede rezultatom 81:68.

Izabranici najboljeg trenera Jadranske lige Dragana Bajića odigrali su sjajnu partiju koja je podsjetila na prvi susret ove sezone kada su domaći igrači razmontirali "crveno-bijele", a i sada su bili na visini zadatka. Agresivnom igrom na obje strane terena Igokea je od samog početka kontrolisala igru i rezultat tokom prvih 30 minuta kada nije dozvoljavala rivalu da se razigra i veže nekoliko dobrih minuta te napravi seriju. U jednom trenutku Aleksandrovčani su imali 20 poena prednosti koje je Zvezda polako topila u posljednjem periodu, prije svega zahvaljujući dobroj igri Ognjena Dobrića i Marka Simonovića, ali nije imala vremena za konačni preokret pa će biti igran treći meč u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Rezultatsku prednost Aleksandrovčani su ostvarili fenomenalnim šutem za tri poena i bili su precizni 11 puta iz 21 pokušaja van linije 6,75 metara. Zanimljivo je da nijedan od tri domaća centra Džeki Karmajkl, Nikola Jovanović i Stefan Fundić nije postigao poene sve do 27 sekundi prije kraja kada je Jovanović dva puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Najbolji kod pobjednika bio je Entoni Klemons sa 18 poena, pratio ga je Edin Atić sa sa 17, a Stefan Pot dodao je 14. U ekipi Zvezde Dobrić je ubacio 17, Dejan Davidovac dodao je 12, a po 11 Džordan Lojd i Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana