Slavlje Igokee na premijeri

M. Z.
Foto: Nikola Vuruna

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee pobjedom su otvorili novu sezonu ABA lige i na svom terenu pobijedili su Borac rezultatom 91:89.

Odlučujuće poene ubacio je povratnik u tabor Aleksandrovčana Džejms Robinson tri sekunde prije kraja dok pokušaj za tri poena Hantera Hejla nije bio uspješan pa su dva boda ostala u Laktašima.

Inače, Igokea je odlično započela susret i imala prednost od šest poena nakon prvih deset minuta igre da bi u drugoj četvrtini Čačani polako hvatali priključak i nisu dozvoljavali domaćinu da se odlijepi. Prekoret je viđen u trećem periodu kada su izabrancii trenera Marka Marinovića poveli sa 52:51, u 24. minutu da bi pri samom kraju ovog perioda igre imali i deset poena prednosti (63:73). Ipak, domaći igrači nisu pomislili na predaju pa su prednost vratili u 34. minutu (76:75), a do kraja se igrlo koš za koš. U igri nerava bolji su bili puleni Dragana Bajića nakon čijeg tajm-auta 11 sekundi prije kraja je pogodio Robinson. Najbolji kod pobjednika bili su plejmejkeri Markel Starks i pomenuti Robinson sa po 15 poena s tim što je Starks imao i sedam asistencija. Pratili su ih Dalibor Ilić i Antabija Voler sa po 13 poena Kod Čačana prednjačio su Hejl i Nemanja Todorović sa po 17 poena.

Naredno kolo Igokei za protivnika donosi FMP u Železniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana