Slaviša Ožegović, trener košarkašica Orlova iz Banjaluke: Cilj ispunjen ulaskom u polufinale

Milan Zubović
Slaviša Ožegović, trener košarkašica Orlova iz Banjaluke: Cilj ispunjen ulaskom u polufinale

Banjaluka - Osvajanjem četvrtog mjesta na tabeli u Ligi BiH košarkašice Orlova izborile su polufinale plej-ofa, ali dalje nisu mogle pošto su naspram sebe imale ekipu Banovića. Aktuelne šampionke slavile su 2:0 u seriji i otišle u finale, dok u taboru Banjalučanki ne žale za tim i svjesni su da je u ovom trenutku to realan plasman.

- Kada podvučemo liniju na takmičarsku sezonu, zadovoljni smo ostvarenim jer smo, u principu, ispunili cilj i izborili polufinale plej-ofa. Jasno je da više nismo mogli jer Banovići imaju daleko veći budžet od nas, a samim tim i kvalitetniji sastav. Borili smo se koliko smo mogli i dali maksimum, tako da nismo pretjerano razočarani - izjavio je trener banjalučkog tima Slaviša Ožegović.

Osim plasmana među prve četiri ekipe u BiH, zadovoljan je napretkom košarkašica na individualnom planu.

- Pred početak sezone podmladili smo ekipu i prosjek godina bio nam je osamnaest i po, dok su Dragana Domuzin i Milica Zeljković odigrale vrhunsku sezonu i bile među deset najboljih strijelaca Lige, uz standardno dobre Vanju Vasilić i Natašu Šobot. Osim toga, dali smo šansu četirima igračicama koje su rođene 2001. godine koje su tokom nekoliko minuta na terenu pokazale da ćemo na njih moći računati u budućnosti - rekao je Ožegović.

Mjesto na tabeli ispred Orlova zauzeo je gradski rival Mladi Krajišnik koji je imao tri pobjede više.

- Imali smo nekoliko kikseva i malo je nedostajalo da budemo treći na tabeli i tako za protivnika dobijemo sarajevski Plej of, koji je znatno lakši rival, pa bismo imali veće šanse. Ipak, šta je, tu je, ne možemo kukati već se okrećemo daljem radu - dodao je Ožegović.

Iako je većina klubova raspustila ekipe i uprave rade na obezbjeđivanju sredstava za iduću sezonu, u taboru Orlova nije takva situacija.

- Nismo prekinuli rad i treniraćemo do 15. juna kao da traje takmičenje. Ovo je period u kojem igračice najviše napreduju tako da nećemo smanjivati intenzitet treninga. U timu imamo kadetske i juniorske reprezentativke BiH koje spremamo za predstojeća takmičenja na ljeto da bi što spremnije dočekale međunarodna iskušenja. Istina je da nam nedostaju utakmice, ali to ne možemo promijeniti tako da se prilagođavamo situaciji - istakao je Ožegović.

Naglasio je da ostaje na klupi.

- Nemam drugih planova, dobro mi je u Orlovima, gdje imam dobru saradnju sa rukovodstvom kluba i vidim da su i oni zadovoljni ostvarenim tako da za sada nećemo ništa mijenjati - rekao je Ožegović.

Žal za Kupom

Orlovi su poraženi u finalu Kupa Republike Srpske od Rudar sporta iz Ugljevika koji je slavio u Banjaluci.

- Ostaje žal za trofejom u Kupu Srpske, mada je u tom trenutku Rudar igrački bio mnogo iskusniji, dok smo im na neki način vratili pobjedom u Ligi i zauzeli mjesto ispred njih na tabeli te se plasirali u plej-of - kazao je Ožegović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana