Slavija oduševila u premijernoj sezoni

Siniša Kotaraš
Slavija oduševila u premijernoj sezoni

Istočno Sarajevo - U svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi rukometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva osvojili su, u konkurenciji 14 ekipa, deseto mjesto, sa 27 bodova, i na taj način stekli pravo da i naredne godine budu dio rukometne elite.

Ovo je u klubu ocijenjeno kao uspjeh, a trener “sokolova” Boris Tešanović tvrdi da će njegov tim i ubuduće biti tvrd orah svim rivalima.

- Već i sama činjenica da nam je ovo bila debitantska sezona i da su ostali rivali imali mnogo veće iskustvo igranja u najvišem rangu dovoljno, sama za sebe, govori o tome koliko nam je bilo teško. Manje-više sve nam je bila nepoznanica i nismo znali šta nas čeka. U hodu smo se prilagođavali i učili, pa smo na kraju sasvim zasluženo izborili opstanak. Mogli smo, možda, imati i neki bod više, ali nismo nezadovoljni. U svakom slučaju, smatram da je ovo što smo ostvarili, pogotovo ako se zna u kojim smo uslovima radili, ogroman uspjeh - naglasio je Tešanović.

U Istočnom Sarajevu se ne zadovoljavaju trenutnim stanjem već žele da ljubitelji rukometa i u narednoj sezoni, ali i onima koje tek dolaze, imaju priliku da na djelu vide najbolje klubove BiH. Nažalost, više neće uživati u majstorijama nekadašnjeg reprezentativca BiH Duška Čelice, koji je za pola godine osvojio srca ljubitelja rukometa u Istočnom Sarajevu. Njegova energija i samopouzdanje digli su cijelu ekipu, koja je sa nekoliko uzastopnih pobjeda uspjela da se odvoji od dna, ali se iskusni rukometaš vraća u Izrael. Ostaje činjenica da je Slavija u prvom dijelu sezone bila kandidat za ispadanje, čak se u Istočnom Sarajevu pričalo o eventualnom istupanju iz lige, ali je dolaskom Čelice sve krenulo nabolje.

- Igrači su na odmoru, a stručni štab i uprava nemaju taj luksuz. Plan je da sa radom počnemo u drugoj polovini jula, a do tada ćemo obaviti razgovore sa svim prvotimcima. Želja nam je da zadržimo postojeći kadar, ali i da se pojačamo sa nekoliko iskusnijih rukometaša. Koliko ćemo u tome uspjeti, ostaje da se vidi, ali ne sumnjam da ćemo, stariji i iskusniji za jednu godinu, u novo prvenstvo ući dobro pripremljeni - zaključio je Tešanović.

Samo domaći igrači

Ono što uspjeh Slavije čini većim jeste igrački kadar, sastavljen isključivo od lokalnih momaka. U obje polusezone Slavija je imala tek po jednog “stranca”, Luku Vujovića u prvom dijelu i Duška Čelicu u proljećnom dijelu Premijer lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana