Simeunović najveća nada u Taragoni

Darko Pašagić
Simeunović najveća nada u Taragoni

Bijeljina - Na 18. Mediteranskim igrama, koje će se od 22. juna do 1. jula održati u španskoj Taragoni u bokserskoj reprezentaciji BiH biće sedam takmičara od kojih su trojica članova bijeljinskog Radnika.

U kategoriji do 56 kilograma takmičiće se Alen Rahimić, Radenko Tomić će nastupiti do 56 kg, a Dašo Simeunović preko 91 kg. Osim njih trojice BiH će predstavljati Haris Mešanović (do 64 kg), Adem Fetahović (do 69 kg), Džemal Bošnjak (do 81 kg) i Elvir Šendro (do 91 kg). Uz selektora Almedina Fetahovića putovaće treneri Enes Peštek i Milenko Tomić.

- Reprezentacija se već skoro mjesec dana nalazi na pripremama. Prvi dio odrađen je na Bjelašnici, a sada se nalaze na Zlatiboru, gdje je završna faza rada. Tamo su i ostale reprezentacije iz regiona, što znači da sparing partnera ima dovoljno - naglasio je trener Radnika i reprezentacije BiH Milenko Tomić.

Iskusni stručnjak je rekao da je velika stvar za boks što će reprezentacija biti ovako brojna, a da je prava stvar za “plemenitu vještinu” u Republici Srpskoj nastup trojice Bijeljinaca.

- To je samo normalan slijed stvari, jer je Radnik nekoliko posljednjih godina bez premca u BiH. Imamo dug u tradiciju, radimo u kontinuitetu i zato dolaze dobri rezultati. Vjerujem da će tako biti i u Taragoni. Objektivno najviše očekujemo od Simuenovića, koji ima dosta iskustva na međunarodnoj sceni i vjerujem da može do medalje. I Merajić je iskusan takmičar, koji može mnogo, dok će Tomiću ovo objektivno biti prilika za sticanje iskustva na međunarodnoj sceni. Od ostala četiri reprezentativca kandidati za medalje su Fetahović i Bošnjak. Realno je očekivati da se iz Španije reprezentacija vrati sa bar dvije medalje, a vjerujem da će bar jedna stići u Bijeljinu - dodao je Tomić.

Simuenović je siguran da ga u Taragoni očekuju velika iskušenja, ali se ne boji izazova.

- Imamo dovoljno iskustva, a vjerujem i u povoljan žrijeb. Nikada nisam odradio kvalitetnije pripreme i očekujem da kruna napornog rada bude baš u Španiji u posljednjim danima juna. Bilo bi sjajno vratiti se sa medaljom i učiniću sve da do nje dođem - rekao je Simeunović.

Srpska bolja od Srbije

U prijateljskom meču održanom u Srebrenici reprezentacija Republike Srpske savladala je Srbiju sa 8:4. za najboljeg boksera proglašen je Bojan Čestić (Republika Srpska, do 75 kilograma), dok je najbolji tehničar ove veoma uspjele priredbe Milan Vranković (Srbija, do 69 kg). Bokseri u kategoriji do 81 kilograma Dalibor Mijić (Srpska) i Slobodan Jovanović (Srbija) proglašeni su za najborbeniji par, a ovaj uzbudljivi duel pripao je Jovanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana