Sestre Ćaćić ponos i nada Rogatice

Sreten Mitrović
Sestre Ćaćić ponos i nada Rogatice

Rogatica - Iako su još djevojčice i rano je pričati o ozbiljnijim sportskim karijerama, sestre Nikolina (16) i Snežana (13) Ćaćić iz Rogatice svojim dosadašnjim rezultatima u atletici, ali i u životu zaslužuju epitet velikih talenata i simbola borbe iz koje izlaze kao pobjednice.

Iako zbirno nemaju ni 30 godina, već su premašile brojku od 100 odličja donesenih sa brojnih takmičenja nastupajući za Srpski atletski klub Rogatica. Nikolina se opredijelila za discipline 100 metara sa preponama, 400 metara i skok uvis, a Snežanina uža specijalnost postali su skok udalj i skok uvis. Dokaz da nisu pogriješile su brojne medalje, ali i odlični rezultati postignuti pod palicom trenera Dejana Mićevića. Mlađa sestra nešto je uspješnija jer ima 60 odličja u riznici, a preskočenih 1,44 metra u Beogradu, na mitingu koji su organizovali proslavljeni atletičari Dragutin Topić i njegova supruga Biljana, rekord je Republike Srpske i BiH u njenoj uzrasnoj kategoriji. Ova vrijedna djevojčica ima odličan rezultat i u skoku udalj (4,99 metara), koji joj je donio priznanje najbolje mlađe pionirke za 2017. godinu Atletskog saveza Republike Srpske, koje joj je pripalo i 2016. godine.

U Nikolininoj kolekciji nalazi se 46 medalja, a njen lični rekord u skoku uvis je 147 centimetara. Obje djevojčice su i odlične učenice, jer su pokazale da uz pravilan raspored slobodnog vremena sport i školovanje mogu da idu ruku pod ruku.

Za razliku od svojih vršnjakinja, Nikolina i Snežana morale su ranije da odrastu, jer je njihova majka Gordana sredinom 2016. godine izgubila bitku sa teškom bolešću. Velika podrška im je otac Željko, koji je sve podredio svojim princezama. Sa njima je skoro na svim takmičenjima, zajedno dijele radost pobjeda i tugu neuspjeha.

- Iako su još djevojčice, one obavljaju najveći dio poslova u kući. Kada dođem s posla, onda im pomognem, a zatim idemo na treninge - priča ponosni otac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana