Seniorska šampionka Isidora Borovčanin ide na Evropsko prvenstvo

Srna
Seniorska šampionka Isidora Borovčanin ide na Evropsko prvenstvo

SOKOLAC - Karatistkinja sa Sokoca Isidora Borovčanin, seniorski prvak BiH u katama pojedinačno, sutra putuje na Evropsko prvenstvo u Španiji, kao jedan od članova reprezentacije BiH, rekao je Srni trener sokolačkog Karate kluba “Glasinac” Miodrag Borovčanin.

Na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano od 22. do 26. marta, iz Republike Srpske, osim Borovčaninove nastupiće Pavle Dujaković iz kluba “Energija” iz Banjaluke, Marina Kurteš iz “Slavije” Istočno Novo Sarajevo, Srđan Jovanović iz banjalučkog “Sinđelića” i Aleksandar Novicki iz “Šampiona” iz Bijeljine.

Za ženski kata tim nastupiće još i Nevena Kutić, Ivana Šukalo i Marija Zjajić iz kluba “Niten” iz Gradiške.

Trener Borovčanin je izrazio je uvjerenje da u karate reprezentaciji BiH ima više kandidata za evropske medalje i dodao da očekuje da se takmičari predstave u najboljem svjetlu.

On je naglasio da, kao trener i otac, od seniorske šampionke BiH u katama pojendinačno Isidore Borovčanin očekuje plaman među 15 najboljih na Evropskom prvenstvu.

Trener “Glasinca” podsjetio je da je Isidora na prvenstvu BiH u Modriči 19. februara osvojila prvo mjesto u katama pojedinačno i izborila se još jednom da ide na Evropsko prvenstvo.

Isidora Borovčanin, član Karate kluba “Glasinac”, bila je najbolji sportista opštine Sokolac 2020. i 2021. godine, kao prvakinja Srpske, BiH i učesnica više međunarodnih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana