Sava Ranđelović: Jedva čekam subotu da naručim ćevape

Dušan Repija
Sava Ranđelović: Jedva čekam subotu da naručim ćevape

Banjaluka - Najveća zvijezda kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Banjaluci svakako je novi član OSC Budimpešte i reprezentativac Srbije Sava Ranđelović, momak koji je sa svoje 24 godine osvojio deset zlatnih i jednu bronzanu medalju u nacionalnoj kapici.

U razgovoru za "Glas Srpske" je istakao da nije mogao ni sanjati takav razvoj karijere kada je počinjao da uči vaterpolo u rodnom Nišu.

- Sa 21 godinom sam odigrao prvo veliko takmičenje, a do 24. rođendana osvojio 11 medalja, od kojih deset zlatih. Nedostaju mi samo Mediteranske igre, koje su sledeće godine i na koje ćemo ići u punom sastavu - rekao je Ranđelović.

Zlatni niz prekinula je reprezentacija Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ove godine, ali su se "delfini" iz Budimpešte ipak vratili sa medaljom oko vrata.

- Bitno je da smo nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Bili smo svima trn u oku, svi su želeli da nas skinu, a Hrvati su uspeli. Odigrali su odličan meč u polufinalu, dali više od 100 odsto od sebe, dok smo mi bili nekako izgubljeni i zasluženo izgubili. Ipak, uspeli smo da se skupimo i donesemo medalju kući. Nije nikakva sramota osvojiti bronzu iako smo naciju navikli na zlata - rekao je Ranđelović.

Poslije svjetske smotre u Mađarskoj kofere praktično nije ni raspakovao, već je zajedno sa kolegama studentima i selektorom Dejanom Savićem krenuo put Dalekog istoka, što se isplatilo, jer je Srbija iz Kineskog Tajpeha donijela još jedno zlato.

- Osim nas vaterpolista, velike zasluge idu na Savićev račun. On je veliki autoritet iako je u isto vreme i naš prijatelj. Svi se družimo i van bazena i to je verovatno ključna stavka naših uspeha. Iako generacijski nismo svi vršnjaci, nema nikakvih grupa i klanova - rekao je Ranđelović.

Sa "delfinima" je dva puta bio u Banjaluci pa mu je Gradski olimpijski bazen vrlo poznat, kao i uži centar grada.

- Stvarno je sve savršeno, uvek je lepo doći u Banjaluku. Imate odlične uslove za vaterpolo, vidim da i klub napreduje. Grad je prelep, ćevapi odlični, jer sam ih već jeo, a sada jedva čekam subotu kada nam je slobodan dan da naručim veliku porciju - kroz osmijeh je rekao Ranđelović.

Odlični bek ovog ljeta je Brešu zamijenio Budimpeštom, a novim klupskim drugovima priključio se prije četiri dana.

Odlično se uklopio s obzirom na to da je odranije u ekipi Crnogorac Draško Brguljan, a nešto ranije stigao je i povremeni reprezentativac Srbije Nemanja Ubović.

- Nemamo mnogo zajedničkih treninga u ovom trenutku, ali mislim da će sve biti u redu i da ćemo se plasirati u Ligu šampiona. Ne potcenjujući nikoga, ovaj turnir trebalo bi da nam posluži kao odlična priprema za poslednji prag kvalifikacija. Mislim da je Sintez Kazanj uz nas siguran putnik za prolaz dalje, ali to moramo da potvrdimo u bazenu - rekao je Ranđelović.

Prijem kod Radojičića

Učesnici kvalifikacionog turnira juče su bili gosti gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji im je poželio dobre rezultate, kao i lijep boravak u gradu na Vrbasu. Delegat turnira Gadi Švarc iz Izraela tom prilikom je naglasio da Banjaluka ima dobre uslove za vaterpolo i da LEN nije pogriješio kada je ovom gradu dodijelio domaćinstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana