Saša Zdjelar, fudbaler Partizana, za “Glas Srpske”: Prepisati recept sa posljednjeg derbija

Nikola Lučić
Saša Zdjelar, fudbaler Partizana, za “Glas Srpske”: Prepisati recept sa posljednjeg derbija

Beograd - Jedan od fudbalera bez kojeg Zoran Mirković ne može da zamisli vezni red Partizana je Saša Zdjelar, od čijeg će raspoloženja mnogo toga zavisiti u subotnjem derbiju.

Zlatnom “orliću” sa Novog Zelanda duel na stadionu “Rajko Mitić” biće treći protiv najvećeg rivala, a u razgovoru za “Glas Srpske” poručio je da je njegov tim u prethodnoj utakmici protiv čete Vladana Milojevića dokazao da može da im parira i da pogled na tabelu ne pokazuje pravi odnos snaga.  

- Želimo da se u svetlu sa poslednjeg derbija prikažemo i u subotu. Ovakve utakmice su uvek posebne i pobeda je jedina opcija. Spreman sam za borbu sa Zvezdinim veznim igračima i jedva čekamo početak - rekao je Zdjelar.

Iako mu to nije primarni zadatak, poručio je da će rado postići gol ukoliko mu se ukaže prilika.

- To mi ne znači nešto previše, ali ako budem u situaciji da odluka pada na mene, naravno da ću se potruditi da ne promašim. Međutim, sve je stvar toka utakmice, tako da ne razmišljam previše o golgeterskim sposobnostima - poručio je Zdjelar.

Iako Zvezda ima 15 bodova viška, Zdjelar smatra da bi “crno-bijeli” pobjedom uoči dijeljenja bodova šampionsku trku učinili zanimljivom.

- Trijumf bi nas vratio u igru, i to je naš cilj. Za derbi smo se spremali kao za svaku drugu utakmicu, ali uvek su prisutni veći naboj i iščekivanje u odnosu na druge duele. Najbitnije da uđemo hladne glave u meč i da ispoštujemo dogovor sa poslednjeg treninga. Od velike važnosti je da na početku nametnemo naš ritam, i to će nam dosta olakšati posao - izjavio je Zdjelar. 

Nakon mršavih izdanja na pripremama u Antaliji, “crno-bijeli” su u proljećnom dijelu Superlige Srbije ostvarili dvije sigurne pobjede, protiv Bačke i Proletera, sa po 3:0 i tako napravili dobru uvertiru pred gostovanje na “Mitiću”.

- Pripreme su poslužile da se tim što bolje uigra. Neke utakmice smo odigrali ispod svog nivoa, a negde smo bili i više nego solidni. Međutim, bitno je da smo sigurno započeli drugi deo prvenstva. Dokazali smo da dobro radimo i najlepše bi bilo kada bismo na “Marakani” nastavili započeti niz - zaključio je Zdjelar.

Svi trenirali

Najveće nedoumice kada je početna postava u pitanju Zoran Mirković ima u slučaju Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, a Zdjelar je rekao da se do posljednjeg trenutka neće znati hoće li dvojac biti u stanju da istrči na teren.

- Svi igrači su odradili poslednji trening, uključujući i njih dvojicu, ali još se ne zna da li su spremni za utakmicu. Na treneru je da donese konačnu odluku - rekao je Zdjelar. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana