Šapić i Kuvalja: „Srbija i Srpska zajedno“

D.K.
Šapić i Kuvalja: „Srbija i Srpska zajedno“

Biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ simbol je istog naroda sa dvije strane rijeke Drine, zajednička je poruka predsjednika Privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića i direktora trke Vladimira Kuvalje koji su se danas sastali u glavnom gradu Srbije i dogovorili nastavak uspješne saradnje.

Trka ove godine okuplja 175 biciklista iz 40 zemalja svijeta, a kao i minulih 17 puta, bar na nekoliko minuta briše granicu na Pavlovića mostu jer karavan iz Srbije u Srpsku prelazi bez zaustavljanja.

- Trka godinama unazad okuplja bicikliste sa četiri kontinenta i ima veoma značajnu simboliku za srpski narod sa obje strane Drine. Iako živimo u različitim državama, isti smo narod i moramo da se na svaki mogući način podržavamo i spajamo, a ovakvi događaji su jedinstvena prilika za tako nešto. Saradnja Republike Srpske i Srbije je od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda – rekao je Šapić.

Trka ove godine slavi punoljetstvo, a vozi se pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno“, podvukao je Kuvalja.

- Veliko mi je zadovoljstvo što imamo snažnog partnera u Aleksandru Šapiću, lideru koji zajedno uz predsjednika Srbije Aleksandra Vučića gradi jaku nacionalnu politiku, a ujedno pruža podršku Srbima sa ove strane Drine, na šta smo ponosni. Na Srbiju gledamo kao maticu, a Beograd je naš najveći grad. Od velike je važnosti da imamo najbolju moguću, bratsku saradnju koju u praksi provode lideri Alesandar Vučić i Milorad Dodik – rekao je Kuvalja.

Trka je na programu od 17. do 21. aprila, okupiće 25 profesionalnih ekipa. Prva etapa biće vožena u Obrenovcu 17. aprila, a dan kasnije start je u Beogradu, dok je cilj u Bijeljini. Treća etapa vozi se od Zvornika do Vlasenice, a potom slijedi najteža etapa od Višegrada do Jahorine. Posljednjeg dana trke, 21. aprila biciklisti će voziti od Doboja do Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana