Šampion ponosan što nastupa pod zastavom Srpske!

Srna
Foto: Instagram

BIJELJINA - Šampion Republike Srpske i Balkana u džudou Pavle Vujnović (22) iz Bijeljine sutra putuje na Sportske igre BRIKS-a u Kazanj gdje će se boriti pod zastavom Srpske, za šta kaže da je poseban osjećaj.

”Osvojio sam brojne medalje, ali ljepši je osjećaj nastupiti prvi put pod zastvom Republike Srpske. Daću sve od sebe na Igrama BRIKS-a”, izjavio je Vujnović.

Vujnović je prvak Republike Srpske u kategoriji seniora, šampion Balkana u kategoriji do 23 godine i uspješno spaja sport koji zahtijeva predanost i posao u Policijskoj upravi Bijeljina.

Vujnović je istakao da ga u Policijskoj upravi maksimalno podržavaju kada je kada je riječ o sportu i da su ponosni na njegove uspjehe.

DŽudo trenira od treće godine, a sportski uzor bio mu je otac Dalibor koji je i sam bio policajac i džudista, a danas je jedan od trenera u bijeljinskom Džudo klubu “Panteri”.

Reprezentacija Srpske nastupa u Kazanju pod svojom zastavom i obilježjima, a predstavlja je šezdeset četvoro sportista u osam sportova.

Igre su otvorene u Međunarodnom izložbenom centru “Kazanj ekspo”, a učesnici se takmiče u 27 sportova i biće dodijeljeno 387 medalja.

Igre BRIKS-a traju do 23. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana