Šakota: Pobedili smo sami sebe

G. S.
Šakota: Pobedili smo sami sebe

NIŠ - Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je Partizanu na osvajanju Kupa Koraća, istakavši da njegov tim pobijedio sam sebe.

Partizan je u dramatičnoj završnici pobijedio Crvenu zvezdu sa 85:84 i treći put uzastopno osvojio "Žućkovu levicu", iako su "crveno-bijeli" 17,5 sekundi prije kraja regularnog dijela imali plus šest.

- Mislim da je utakmica bila uzbudljiva za gledanje. Dobra, kvalitetna, bilo je dosta promena rezultata. Čestitam Partizanu, moglo je biti drugačije. Kao što smo juče mi imali sreće, tako su oni sada, pa je tako, nažalost, utisak da smo sami izgubili. Nismo sačuvali prednost koja je bila poprilično velika na kraju i pored dogovora da se pravi faul. Čudne odluke za faul u napadu u završnici, tako da su to neke stvari koje bi trebalo još jednom pogledati, pa proveriti. Svi ostali statistički podaci su skoro isti, osim što smo bili bolji u skoku. Napravili smo 22 greške i to je sigurno odlučilo pobednika - rekao je Šakota.

On se osvrnuo i na faul Kevina Pantera u napadu u finišu susreta, kada još lopta nije ubačena u igru.

- Mislim da je igrač stao ispred njega, možda i nepropisno, jer ti ako hoćeš da se krećeš, nemaš izbora. Poprilično je daleko bilo...To je situacija, momenat. Kao što je dogovor bio da se napravi faul, a nije napravljen, to su jako velike greške za utakmicu u kojoj smo dali sve i tu ne može ništa da se zameri, ali te dve greške su nas koštale. Pobede donose samopouzdanje, to je tačno, a velike ekipe su one koje pametno nastavljaju i analiziraju. Prošli smo tek pola utakmica koje nas čekaju ove sezone. Hteli smo da osvojimo, bili smo blizu, ali važnije utakmice dolaze. Partizan je jaka ekipa, nije sporno, mislim da je bio favorit, s obzirom na plasman u ABA ligi i na to da je ovo naša osma utakmica u 16 dana - rekao je Šakota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana