Sahranjeni Kobi Brajant i njegova kćerka Đijana

Srna
Sahranjeni Kobi Brajant i njegova kćerka Đijana

LOS ANĐELES - Legendarni američki košarkaš Kobi Brajant i njegova trinaestogodišnja kćerka Đijana sahranjeni su krajem prošle sedmice tokom privatne ceremonije u oblasti Orindž u Kaliforniji, navodi se u umrlici, a pišu lokalni mediji.

Prema navodima u dokumentu, sahrana je obavljena u memorijalnom parku "Pasifik vju" u Koroni del Mar 7. februara, dvije sedmice nakon pada helikoptera.

Kobi i Đijana Brajant bili su među devet putnika koji su krajem januara poginuli u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji. Njihovi ostaci vraćeni su porodici Brajant u utorak, 4. februara.

Prema preliminarnom izvještaju Nacionalnog odbora za bezbjednost u saobraćaju, nema naznaka da je nesreću uzrokovao kvar motora, čime se sugeriše da je dezorijentacija pilota usljed guste magle najvjerovatniji uzrok pada letjelice.

Javna memorijalna služba planirana je za 24. februar u centru "Stejpls" jer je taj datum značajan za Kobija i Đijanu, pošto je februar drugi mjesec u godini i predstavlja broj koji je ona nosila u Sportskoj akademiji "Mamba". Datum 24. februar je jedan od dva broja na dresu koji je nosio Brajant u "Lejkersima".

Tada će biti odata počast i ostalim žrtvama nesreće Alisi Altobeli, Džonu Altobeliju, Keri Altobeli, Pejtonu Česteru, Sari Čester, Kristini Mauzer i Ariju Zobajanu, koji je bio pilot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana