Sa Đokovićem po drugu “salataru”

Agencije
Sa Đokovićem po drugu “salataru”

BEOGRAD - Teniska selekcija Srbija u najjačem sastavu sa Novakom Đokovićem, Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem, Viktorom Troickim i Jankom Tipsarevićem nastupiće na finalu Dejvis kupa.

Selektor Nenad Zimonjić saopštio je spisak igrača za premijerno takmičenje, koje će od 18. do 24. novembra biti održano u Madridu gdje je Srbija jedan od favorita za čuvenu “salataru” koju je osvojila 2010. godine dok će u pohod na trofej krenuti iz grupe A.

- Sa Japanom smo blagi favoriti, a sa Francuzima je potpuno otvoren meč zato što su oni u dublu kvalitetniji. Dejvis kup je nepredvidiv, pogotovo ovaj novi format takmičenja gde se igraju dva singla i dubl, svaki meč je podjednako važan, igra se u dva dobijena seta i svako svakog može da iznenadi. Teško je prognozirati bilo šta, na nama je samo da se pripremimo što je moguće bolje - izjavio je Zimonjić.

Ekipa će otići u Madrid četiri-pet dana ranije kako bi se adaptirala na uslove u prestonici Španije.

- Uradićemo sve da budemo što spremniji. Novak će nam se pridružiti kad se završi masters u Londonu. Drago mi je da smo u ovom sastavu, žao mi je što je došlo do povreda nekih od naših igrača i kasnije zdravstvenih problema, zdravlje je najvažnije.

Dejvis kup tim Srbije ima neosporan kvalitet, pored ovih igrača koji će biti u Madridu tu su Đere, Kecmanović, Milojević, Petrović, Krstin, imamo dosta igrača koji će moći da pomognu svojim prisustvom i igranjem u reprezentaciji - istakao je Zimonjić.

Jedan od najboljih Dejvis kup igrača Srbije u istoriji Janko Tipsarević, koji je odigrao 59 mečeva u nacionalnom dresu, slavio u 41 (34 u singlu i sedam u dublu) i bio nepobijeđen od aprila 2004. do aprila 2006. godine, u Madridu se oprašta od profesionalne karijere i finalni turnir u ovom gradu će biti posljednja zajednička bitka zlatnog tima Srbije iz 2010.

- Ovo će biti lepa uspomena i oproštaj na tu zlatnu generaciju s obzirom na to da Janko više neće igrati. Poslednji turnir Tipsareviću biće u Madridu, tako da u tom sastavu nikada više, u teoriji, nećemo moći da budemo. Ipak, uvek smo mi zajedno i podržavamo jedni druge, verujem da bez obzira kako ko bude napuštao reprezentaciju i prekidao sa karijerom, da će ostati to drugarstvo i maksimalna podrška svih - zaključio je Zimonjić
 

Grupe i propozicije

Pobjednik grupe A u četvrtfinalu će igrati protiv jedne od dvije drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena.

Pobjednik ovog četvrtfinala u polufinalu će odmjeriti snage sa pobjednikom iz susreta pobjednik grupe D i pobjednik grupe F. Grupa A: Francuska, Srbija, Japan. Grupa B: Hrvatska, Španija, Rusija. Grupa C: Argentina, Njemačka, Čile. Grupa D: Belgija, Australija, Kolumbija. Grupa E: Velika Britanija, Kazahstan, Holandija. Grupa F: SAD, Italija, Kanada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana