Rusija preko Srbije kroz produžetke do finala

B92
Rusija preko Srbije kroz produžetke do finala

Beograd - Futsaleri Srbije nisu uspjeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva u Areni, zaustavili su ih Rusi pobjedom od 3:2 posle produžetaka.

"Orlovi" će u svakom slučaju imati priliku da osvoje prvu medalju u istoriji, jer će u subotu igrati za bronzu.

"Zbornaja" se na krilima naturalizovanih Brazilaca treći put u nizu, šesti ukupno, plasirala u finale EURO, a pokušaće da ponovi uspjeh iz 1999. kada je stigla do krova Evrope. U drugom polufinalu od 21h igraju Španija i Kazahstan.

Opet je više od 11.000 navijača bordilo "Orlove" u Areni, a prisustvovali su pravom futsal spektaklu. Dva tima su od starta nametnule visok ritam igre uz dosta duela i šuteva.

Rusi su bili ti koji su kontrolisati tempo meča, pa su prvi konkretno i zaprijetili, ali je Aksentijević bio siguran. Sve do 13. minuta kada jedan od četvorice Brazilaca donosi vođstvo "Zbornaji". Iskoristio je slabu odbranu Perića i zaobišao srpskog golmana.

Međutim, "Orlovi" se tada bude i kreću ka golu rivala, Živanović, Rajčević i Kocić su pretili, ali drugi Brazilac Gustavo je bio sjajan između stativa u prvom poluvremenu.

U petom minutu nastavka Srbija je možda oštećena za penal. Kapiten Perić je prevario čuvara i golmana, koji ga je zahvatio po nozi, ali sudije nisu svirale najstrožu kaznu. Ipak, minut kasnije "Orlovi" su izjednačili. Kocić lažnjakom izbacuje rivala i sjajnim udarcem postiže peti gol na EURO.

Nakon što je Rajčević umalo preokrenuo, Rusi pojačavaju pritisak i sedam minuta prije kraja stižu do novog vođstva. Opet naš tim nije najbolje odigrao u odbrani, a Abramov uprkos povlačenju Kocića za dres trese mrežu.

Ni tada se Srbi ne predaju, opet uzvraćaju "Zbornaji", a "Orlove" pet minuta prije kraja vraća Lima. Najopasniji ruski igrač pravi drugi oštar faul i dobija isključenje.

Srpski futsaleri sa igračem više u polju fantastično kombinuju, Rajčević do Perića, ovaj za Simića koji donosi novi egal.

Nakon što su odleli naletima Rusa u posljednjih pet minuta, a rival izbjegao faul koji bi Srbiji donio penal, uslijedili su produžeci.

U istom ritmu kao u regularnih 40 minuta dvije selekcije su nastavile u narednih deset, i ovaj put su Rusi diktirali ritam, te u četvrtom minutu dodatnog perioda treći put poveli.

Robinjo je proigrao Romula koji reaguje prije čuvara i šalje loptu u donji desni ugao pored nemoćnog Aksentijevića.

Već u slijedećem napadu Gustavo sprečava Perića da donese treće izjednačenje, Rusi do kraja zatvaraju sve prilaze golu i odlaze u novo finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana