Rukometaši Borca stekli četiri gola prednosti u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH

Dejan Kondić
Rukometaši Borca stekli četiri gola prednosti u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH

BANjALUKA - Rukometaši Borca savladali su Hercegovinu u “Boriku” s 22:18 u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH.

“Crveno-plavi” su do plus četiri stigli u posljednjih desetak minuta susreta. Do tada su gosti bili u igri da oni u revanš, koji je na programu naredne srijede (5. aprila) uđu s prednošću. Međutim, dojučerašnji kapiten Miloš Nježić i Vlado Draganić koji su postigli po pet pogodaka te novi predvodnik Borčevih rukometaša Slađan Subotić sa 10 odbrana nisu to dozvolili.

Trener aktuelnog šampiona Mirko Mikić nije htio da komentariše promjenu kapitena.

- Subotić je novi kapiten, to je stvar svlačionice i stručnog štaba. Ne bih to komentarisao. Što se utakmice tiče, igrali smo protiv iskusne ekipe. Ne odgovara nam kad se malo spusti ritam, kad se igraju dugi napadi. Mi tu gubimo strpljenje i koncentraciju. Čestitam mojim igračima na pobjedi, bila je jako teška utakmica, mentalno prije svega. Odbrana je bila odlična. Igrali su neki momci koji nisu trebali, koje sam mislio poštedjeti. Luka Knežević ima rupturu kvadricepsa, trebalo je da pauzira deset dana. Odigrao je na svoju odgovornost. Bio je tu i Nikola Malivojević. Ni njemu još nije vrijeme da igra. Bilo nam je bitno da ovdje pobijedimo bilo kakvom razlikom. Razmišljamo o sljedećem rivalu, spremamo se za subotu pa ćemo se tek onda fokusirati na revanš. Pozivam publiku da dođu u subotu, jer nam je stvarno potrebna njihova pomoć. Nadam se da ćemo oporaviti neke igrače za duel s Gradačcom ovdje i da ćemo pobijediti. Ako povežemo ta dva trijumfa dobićemo i mentalnu snagu i biće lakše igrati - rekao je Mikić.

Goste je predvodio Vojislav Čabrilo sa sedam golova, golman Raid Polić upisao je deset odbrana, a pogotovo je u prvom poluvremenu bio raspoložen. Ton igri davao je iskusni srednji bek Vladimir Tomić, koji nije bio najzadovoljniji suđenjem.

- Mislim da je prednost Borca prevelika, mislim da smo trebali pobijediti i ovu i onu prvenstvenu utakmicu. Očigledno, ne pitamo se mi na terenu sve. Ovih četiri razlike nisu nedostižni. Mislim da ćemo to popraviti u Nevesinju i plasirati se na fajnal-for - poručio je Tomić.

Izviđač blizu finala

U preostalim mečevima četvrtfinala Kupa BiH postignuti su sljedeći rezultati: Leotar - Vogošća 25:29, Izviđač - Gračanica 34:23, Krivaja - Sloboda 33:32. Revanš mečevi su na programu 5. aprila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana