Rukometaši Borca sa četiri gola prednosti protiv Gračanice

Siniša Kotaraš
Rukometaši Borca sa četiri gola prednosti protiv Gračanice

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela ostvarili su pobjedu nad Gračanicom od 24:20 (11:10), u prvoj polufinalnoj utakmici plej-ofa za prvaka BiH, ali su bez obzira na solidnu zalihu, najavili pohod na pobjedu i u revanšu.

Meč je odigran u dvorani studentskog kampusa, u sjajnoj atmosferi koju su napravili navijači oba tima, pa su ljubitelji rukometa mogli da uživaju u odličnoj igri. Na kraju, zadovoljnije su bile pristalice “crveno-plavih”, posebno jer je u ligaškim okršajima Gračanica slavila oba puta. Stekao se utisak da su Banjalučani mogli da slave i ubjedljivije, ali su kao nekoliko puta ove sezone bespotrebno žurili u trenucima kada voda ide na njihov mlin. Imali su i šest golova prednosti (24:18, 57. minut), ali su gosti postigli dva pogotka koji im ipak daju mnogo više nade.

- Nećemo u Gračanici braniti rezultat, već želimo da pobjedom izborimo nastup u finalu. Sigurno da je moglo i bolje, ali nam je ponestalo koncentracije pa smo napravili nekoliko “dječjih” grešaka. To ne smijemo da ponovimo u revanšu jer sam siguran da nas u Gračanici očekuje paklena atmosfera. Što se tiče samog rezultata, zadovoljan sam, ali bi svakako bilo bolje da je na kraju bilo šest ili sedam golova razlike za nas - istakao je trener Borca Mirko Mikić.

Ponovo je odbrana bila bolji dio njegovog tima, naravno sa Bojanom Ljubišićem na čelu koji je skupio 14 odbrana.

- Imali smo šest golova prednosti i morali smo je zadržati do samog kraja, ali ni ovako nije loše. Nismo mi bili loši ni u prvom poluvremenu, ali je njihov golman u tom periodu bio fenomenalan. U drugom je to bilo mnogo bolje i za nas može da bude veoma važno to što smo za cijelu utakmicu primili samo 20 golova. Biće tvrdo i u revanšu, oni su bili prvi poslije regularnog dijela, zaista mnogo su pokazali ove sezone, ali mi idemo po još jednu pobjedu - rekao je Ljubišić.

Revanš je na programu već prekosutra u 19 časova.

Izviđač slavio u Doboju

U drugom polufinalu plej-ofa rukometaši Izviđača slavili su na gostovanju u Doboju sa 29:27. Prvo ime meča bio je nekadašnji igrač Sloge Miljan Ivanović koji je sa deset pogodaka “potopio” svoj bivši klub, dok je Nikola Džono trijumfu “skauta” dodao sedam golova. Kod domaćina Vukašin Zekić je postigao šest, a Nikola Perović pet pogodaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana