Borac protiv Slobode u novoj trci za prvenstvo: Svaki bod zlata vrijedan

Dušan Repija
Borac protiv Slobode u novoj trci za prvenstvo: Svaki bod zlata vrijedan

Banjaluka - Ispadanje od Olimpijakosa u prvom kolu EHF kupa je zaboravljeno, jer rukometaši Borca večeras protiv Slobode (“Borik, 18 časova, besplatan ulaz) počinju novu sezonu Premijer lige, u kojoj su ambicije uvijek najviše.

Rival na startu je povratnik u elitu, koji ipak ima veće ambicije od borbe za opstanak. Tuzlaci se potajno nadaju da mogu među četiri, pet najboljih, a podloga takvim ambicijama svakako je kvalitetan i iskusan tim.

Golman Sadik Omerović, krilo Davor Kadić i pivot Velibor Manjić svakako se ističu u obje kategorije, ali i ostali momci zaslužuju poštovanje. Zato je trener Banjalučana Mirko Mikić oprezan pred prvo kolo, ali ipak smatra da pobjeda ne smije da dođe u pitanje, posebno jer će moći da računa na četvoricu novajlija, što nije bio slučaj u dvomeču sa Grcima.

- Pomjeranje početka prvenstva nam je dobro došlo, s obzirom na to da smo imali kadrovskih problema. Iskoristili smo to odgađanje da odigramo dvije utakmice zatvorenog tipa i da se dodatno uigramo. - rekao je Mikić.

Sloboda je vrlo iskusna ekipa i svima će biti veoma teško protiv njih. Kako od ove sezone nema plej-ofa, bitan je svaki bod. Pogotovo u ovakvim utakmicama gdje smo favoriti i mnogi misle da smo upisali pobjedu. Titule se ne osvajaju i gube u derbijima, apostrofiram da se to dešava u ovakvim utakmicama, kada se neplanirano prospu bodovi kod kuće ili se u gostima ne dobije neka lakša utakmica - dodao je Mikić.

Srednji bek Milan Dakić pokazao je da je već uhvatio formu, ali je oprezan uoči otvaranja šampionata, u kojem Borac želi da napravi korak više nego prošle sezone, što bi značilo da vrati titulu u Banjaluku.

- Dobro je što su se tokom produženog odmora dodatno uigrali Giljerme de Souza, Nikola Jeremić, Nemanja Vučićević i Vukašin Rakocija, pa spremni čekamo Tuzlake. Mnogi tvrde da će Sloboda biti visoko plasirana, tako da svima treba da stavimo do znanja da se u “Boriku” mi pitamo - naglasio je Dakić.

Iako je liga prilično neizvjesna, krug favorita uvijek se nazire, tačnije otprilike je isti. Aktuelni šampion Izviđač pretrpio je brojne promjene, jer su otišli gotovo svi nosioci igre iz prošle sezone, pa većina rukometnih radnika vidi Borac i Vogošću kao najveće favorite u borbi za titulu.

Iz drugog plana sigurno će vrebati Gračanica, Bosna iz Visokog, dobojska Sloga, Sloboda i Konjuh.

 

Parovi prvog kola

Petak: Borac m:tel - Sloboda (18), Vogošća - Slavija (18). Subota: Iskra - Leotar (19), Konjuh - Sloga (GV) (19), Sloga (D) - Izviđač (19), Maglaj - Drina (19), Gračanica - Goražde (19). Nedjelja: Lokomotiva - Bosna (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana