Rukometaši Borca jure šest razlike protiv CSM Bukurešta (19:25 )

Dušan Repija
Rukometaši Borca jure šest razlike protiv CSM Bukurešta (19:25 )

Banjaluka - Borac m:tel je radnička ekipa koja je sve dobre rezultate ove sezone zabilježila kada je odbrana funkcionisala kako treba. Posljednji bedem ispred Bojana Ljubišića moraće da bude čvrst bar kao u drugom poluvremenu meča u Rumuniji jer je to jedini recept za topljenje šest golova minusa u subotnjem revanšu protiv CSM Bukurešta (20 časova).

Daleko od toga da Banjalučani već nisu ispunili, čak i premašili, cilj ove sezone. Sa druge strane, ne igra se četvrtfinale nekog evropskog kupa svaki dan, pa ne pomišljaju da ne pruže sve od sebe u ovih 60 minuta kako bi napravili podvig i izbacili objektivno kavlitetnijeg protivnika. Rumunsku legiju stranaca čine mahom reprezentativci ispred kojih je stavljen cilj da trijumfuju u Čelendž kupu. Međutim, nešto će se pitati i momci Mirka Mikića.

- Mi smo ekipa u kojoj nema zvijezde, uvijek neko drugi može da iskoči. Oni su imali devet razlike, a mi smo smanjili i sigurno nas sada više respektuju. Možda se i malo plaše jer nije lako da igrate kada vas unaprijed svi vide kao pobjednika. Sigurno im je naš bivši golman Mario Blažević rekao šta ih čeka u “Boriku” - istakao je Mikić.

Vrline i mane Rumuna upoznao je do detalja, pa otkriva recept koji bi njegovu ekipu približio pobjedi.

- Moramo da odigramo jako u odbrani, agresivno na njihove bekove kako bismo došli u situaciju da postignemo dosta lakih golova iz polukontri i kontri. Druga stvar, ne smijemo da srljamo. Prvi cilj je da dođemo do trijumfa, a ako nam se ukaže prilika da nadoknadimo šest golova, uradićemo sve da to iskoristimo. Ekipa vjeruje u čudo, i to je najbitnije. Imali smo pauzu koja nam je dobrodošla da odmorimo, prije svega, psihički jer smo već 40 dana non-stop igrali u ritmu srijeda - subota i pri tome smo na putu i treningu - dodao je Mikić.

Odavno se o rukometu nije pisalo i pričalo kao pred ovu utakmicu. Najvatreniji navijači čak su bodrili igrače na jednom od posljednjih treninga. Tema većine razgovora i običnih građana je da li Borac može napraviti čudo, što baš i ne raduje Mikića.

- Pokušavam na sve načine da smirim strasti. Najgore je ukoliko upadnemo u zamku euforije. Prema onome što vidim, čvrsto smo na zemlji i spremamo se za duel da ga odigramo najbolje što možemo - rekao je Mikić.

Produžena ruka trenera na terenu svakako su najiskusniji Dejan Unčanin i Bojan Ljubišić.

- Iz mog iskustva, najbitnije će biti posljednjih 10-15 minuta. Sigurno da bi zbog atmosfere bilo poželjno da povedemo i da imamo prednost na startu, ali utakmica se igra 60 minuta. Nemamo šta da izgubimo. Cilj u Evropi smo ostvarili, ali ukazala nam se šansa i mi ćemo učiniti sve da je iskoristimo. Vjerujem da je vrijeme da nas i sreća pogleda. Bio sam član tima koji je igrao protiv Sandefjorda kada smo ispali zbog jednog gola. Vjerujem da je vrijeme da sreća sada bude na našoj strani - rekao je Ljubišić.

Publika “igra” za Duronjića

Svako ko kupi ulaznicu već će upisati jednu pobjedu jer će svi prihodi od utakmice biti proslijeđeni za liječenje Predraga Duronjića.

- Pozivam sve Banjalučane da dođu u “Borik”, bodre naše momke i da Banjaluku i Republiku Srpsku predstavimo Evropi na najbolji mogući način. Takođe, tu smo i da pomognemo u liječenju našeg sugrađanina Predraga Duronjića, što je dodatni poziv za sve da dođu u dvoranu - naglasio je predsjednik kluba Saša Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana