Rudar Prijedor poražen na gostovanju kod Slobode u Tuzli: Bez golova nema bodova

Siniša Kotaraš
Rudar Prijedor poražen na gostovanju kod Slobode u Tuzli: Bez golova nema bodova

TUZLA - Fudbal se igra zbog golova, mi nismo uspjeli da iskoristimo svoje prilike, Sloboda svoju jeste i čestitam joj pobjedu, rekao je trener Rudar Prijedora Nikica Milenković nakon poraza svog tima na gostovanju u Tuzli.

Iako su punih 80 minuta bili ravnopravan rival favorizovanom domaćinu, Prijedorčani su ipak poklekli u finišu, kada je “rezervista” Mirsad Ramić uspio da iskoristi asistenciju Saida Husejinovića i ugura loptu u mrežu gostiju.

Prijedorčani su i pored nešto lošije partije uspjeli da kreiraju tri dobre prilike, ali je ponovo zakazala realizacija. Time je nastavljen crni niz Rudara, koji na četiri pripremne utakmice na Zlatiboru nije uspio da postigne pogodak, a samo su u porazu od Željezničara od 1:2 u “generalki” uoči početka prvenstva pogodili protivničku mrežu. A i to je, tvrde prisutni na meču odigranom na “Grbavici”, bio autogol Sarajlija.

- Sloboda je u prvom poluvremenu imala inicijativu, dok smo mi imali problem da kreiramo iole konkretniju igru. Ipak, i tada smo stvorili jednu priliku koju, nažalost, nismo iskoristili. U nastavku smo nakon nekih izmjena bili mnogo konkretniji, ali je ponovo na vidjelo izašla naša neefikasnost. Fudbal se ipak igra zbog golova i ako ne zatreseš protivničku mrežu, nema ni pobjede. Uz to, utakmica sa Slobodom je bila dosta brza i pokazalo se da, ukoliko kasnimo i ne stojimo blizu protivnika, sami sebi pravimo problem - istakao je Milenković.

U okviru drugog kola narednog vikenda Rudar Prijedor će ugostiti Široki Brijeg i u “žuto-plavom” taboru se nadaju da bi uz pomoć sa tribina i mnogo konkretniju igru mogli da ostvare pozitivan rezultat.

- Za nas je svaka utakmica, pa tako i ova sa Širokim Brijegom, prilika da se dokažemo, ali i da podignemo nivo igre za bar jedan stepenik više. Sa druge strane, moraćemo da budemo izuzetno obazrivi jer je Široki Brijeg izuzetno poletna i mlada ekipa, sa veoma brzim igračima i svjesni smo da će to biti težak meč za nas. Ipak, mi smo domaćini, imaćemo navijače uz sebe i to može da bude presudno. Naravno, nastavićemo da tražimo rješenje u napadu, ali je problem u tome što, ako sad nađemo napadača, moraćemo dugo da ga čekamo da dođe u optimalnu fizičku spremu. Nadamo se i da će se Luka Kulenović ubrzo oporaviti, ali i da će neko od naših igrača napokon “proraditi” - pojasnio je Milenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana