Revija mladosti i karatea u Boriku

Darko Pašagić
Revija mladosti i karatea u Boriku

Banjaluka - Karate klub "Sinđelić", koji je bio domaćin 14. Međunarodnog turnira "Banjaluka open 2018", imao je najviše uspjeha na ovoj smotri koja je okupila 685 karatista i 41 klub iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Međutim, njegovi rezultati nisu se računali u generalnom plasmanu, gdje je prvo mjesto pripalo banjalučkoj Energiji sa 63 boda. Drugi je Karate klub "Šesnaesta" iz Banjaluke sa 61, a treća dobojska Sloga sa 60 bodova.

- Poznato je da domaćin na ovakvim smotrama ima najviše takmičara, pa se iz fer-pleja njegovi rezultati brišu iz generalnog plasmana. Međutim, stvarno smo bili bez premca - naglasio je trener Karate kluba "Sinđelić" Miroljub Kremenović.

Za najbolje pojedince ove smotre za sve uzrasne kategorije u katama i borbama ekipno i pojedinačno proglašeni su Milan Smiljić (KK "Šesnaesta") i Jana Krnetić (Kastra, Banjaluka).

- Od svih učesnika smo dobili pohvale za dobru organizaciju i vidim da su svi prezadovoljni otišli iz Banjaluke. To nam daje dodatni motiv da naredne sezone kada će se održati 15. turnir budemo još bolji, ali i da pokušamo da na ovu smotru dovedemo još veći broj takmičara - dodao je Kremenović.

Karatisti Energije za nijansu su bili uspješniji od rivala, ali njihov uspjeh dobija na težini, kada se zna da su takmičari banjalučkog kluba nastupili samo u borbama.

- Kao što je poznato i ovdje smo nastupili samo u borbama, ali smo uspjeli da nadmašimo konkurenciju. Domaćinu svaka čast za uspješnu organizaciju, a nama će ovaj trijumf u generalnom plasmanu biti dodatni podstrek za nastavak sezone - naglasio je jedan od trener Energije Boris Popović.

Seniori

Tokom "Banjaluka opena 2018" u Sportskoj dvorani "Borik" održana je i završnica šampionata Republike Srpske u pojedinim kategorijama. Kod seniora u kategoriji do 84 kilograma šampion je postao Dragan Adamović (Karate klub "Sinđelić", Banjaluka), dok je kod seniorki preko 68 kilograma najbolja bila Andreja Momčićević (KK Sloga, Doboj). U ekipnoj konkurenciji kod seniora šampion Srpske postala je ekipa "Sinđelića", a kod seniorki banjalučke Kastre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana