Real plaća Borcu 7.000 evra

Darko Pašagić
Real plaća Borcu 7.000 evra

Banjaluka - Fudbalski klub Borac dobio je spor sa Real Sosijedadom u vezi sa Srđanom Babićem i španski klub na ime solidarnosti mora da plati 7.000 evra, plus kamate u narednih 30 dana, a presuda UEFA stigla je na adresu kluba.

Babić je ponikao u banjalučkom timu, iz kojeg je sa 14 godina prešao u Novi Sad, a prošle godine, nakon osvojenog prvog mjesta na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, pojačao je redove kluba iz San Sebastijana. Borac se sporio sa Novosađanima, koji su prvobitno naveli da je Babićev matični klub Borac iz Surduka, član Opštinske lige Stara Pazova, ali je UEFA presudila u korist Banjalučana.

"Crveno-plavi" su ostvarili drugi trijumf u sklopu priprema za nastavak proljećnog dijela Premijer lige BiH, a prvi u Medulinu. Poslije trijumfa nad banjalučkom BSK-om od 5:0 izabranici Aleksandra Janjića savladali su domaći Medulin, inače člana Prve županijske lige sa 3:0. U prvom poluvremenu "crveno-bijeli" su nekoliko puta opasno zaprijetili, a najbliži golu su bili u 30. minuti kada je udarac Fedora Predragovića zaustavila prečka. U nastavku Borac je dominirao i sasvim zasluženo stigao do vođstva u 50. minuti. Novajlija Ognjen Škorić je ubacio prizemnu loptu sa desne strane a spretni Toni Jović utrčao ispred protivničkog igrača i desnom nogom pogodio mrežu. Samo 13 minuta kasnije Jović se ponovo upisao u listu strijelaca, ovoga puta na asistenciju Vladana Milosavljeva. Konačan rezultat postavio je Uglješa Radinović šutem sa 25 metara, a na putu do gola lopta je zakačila jednog igrača Medulina i promijenila smjer.

- Pred nama je još mnogo posla. Formu pojedinih igrača moramo što prije podići, jer nas pored žestokog rada očekuju novi prijateljski okršaji. Već protiv austrijskog Horna pojedini igrači će dobiti veću minutažu, jer želimo početi uigravati linije tima za prvi duel sa Slobodom. U naredna dva dana radićemo dva puta dnevno, kako bi što spremnije dočekali naredni meč sa Eberalom - naglasio je šef stručnog štaba Borca Aleksandar Janjić.

Protiv Medulina nisu nastupili Armando Mance, Miloš Dujković, Predrag Zekanović i Stefan Pupovac, što zbog lakših povreda, što zbog akumuliranog umora.

Naredni meč Banjalučani igraju u srijedu protiv austrijskog četvrtoligaša Eberela.

- Dan kasnije je susret sa trećeligašem iz iste zemlje, Hornom. Za subotu, 13. februar zakazan je susret sa slovenačkim Koprom, za 16. februar tražimo rivala, baša kao i za 17. kada bi priliku trebala dobiti druga ekipa. Poslije ovog meča planiran je povratak za Banjaluku - istakao je sportski direktor Borca Branimir Tulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana