Radniku šamar od šampiona

D. P.
Radniku šamar od šampiona

Bijeljina - Radnik je nastavio sa lošim rezultatima na početku prvenstva i u petom kolu poražen je na svom terenu od sarajevskog Željezničara sa 1:3.

Prema prikazanom na terenu Radnik je imao više od igre, ali je tim sa "Grbavice" igrao onoliko koliko mu je potrebno da zabilježi trijumf. Sarajlije su povele već u drugom minutu. Duel igrača Radnika Đoke Milovića i fudbalera Željezničara Nede Turkovića u kaznenom prostoru glavni sudija Darko Obradović iz Stoca okarakterisao je kao prekršaj za najstrožu kaznu, koju je izveo Sead Bučan i pogodio pravo mjesto. To nije pokolebalo Bijeljince, koji su u nastavku prvog dijela imali nekoliko šansi, ali nisu bili precizni Milivoje Lazić, Jovan Vučinić i Marko Obradović.

Gosti su udvostručili prednost u 55. minutu evrogolom Damira Sadikovića, koji je šutirao sa dvadesetak metara i pogodio unutrašnju stranu prečke, od koje se lopta odbila u mrežu. Treći gol Željezničara plod je greške golmana domaćih Boriše Bodiroge i Ranka Galešića, koji su poklonili loptu Tomislavu Tomiću. Ovaj je šutirao, lopta se odbila od Bodiroge i otišla u gol. Dva minuta kasnije fudbaleri Radnika su postigli prvi pogodak u ovom prvenstvu i počasni u ovom susretu, a strijelac je bio Samir Memišević poslije kornera koji je izveo Vučinić.

- I pored poraza, odigrali smo dobru utakmicu, ali je ponovo problem bila realizacija. Iako smo rano primili gol iz "sumnjivog" penala, nastavili smo sa dobrom igrom u prvom dijelu susreta, ali nismo uspjeli da realizujemo nekoliko šansi. Uprkos porazu raduje me što iz meča u meč igramo bolje i vjerujem da će i rezultati krenuti uzlaznom putanjom. Vjerujem već u subotu, kada gostujemo u Vitezu - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana