Radnik se nije obrukao protiv Partizana

Igor Stanišić
Radnik se nije obrukao protiv Partizana

Bijeljina - Sva veličina Partizana oslikana je još jednom u srcu Semberije. Proljećni minus i vjetar nisu bili prepreka za oko 3.500 gledalaca iz Bijeljine, ali i okolnih gradova da dođu i uživaju u fudbalskom prazniku kakav su priredili fudbaleri Radnika i "crno-bijelih".

Imali su Bijeljinci šta da pokažu, momci Mladena Žižovića odigrali su muški i bez velikog respekta prema rivalu. To na kraju nije bilo dovoljno za više od časnog poraza, a jedini gol postigao je najkorisniji igrač prvog dijela Superlige Đorđe Ivanović. Novajlija "crno-bijelih" iz subotičkog Spartaka do sada nije u potpunosti opravdao epitet igrača za kojeg je sportski sektor Partizana izdvojio 400.000 evra, a možda mu baš ovaj gol pomogne za što brže prilagođavanje na veći klub.

Šampion Srbije i učesnik nokaut faze Lige Evrope došao je u oslabljenom sastavu, bez reprezentativaca i nekoliko povrijeđenih igrača, ali su Semberci mogli na djelu da vide najskuplje pojačanje u istoriji kluba Sejduba Sumu i još nekoliko standardnih prvotimaca, potpomognutim plejadom bisera iz jedne od najboljih fudbalskih fabrika, te legendarnog Sašu Ilića, koji je prilikom ulaska na teren dobio najveće ovacije.

- Bio sam već nekoliko puta u Bijeljini i svaki put se osećam sjajno, baš kao i sada. Ako mi se ukaže prilika da ponovo dođem sa Partizanom sigurno ću doći, ako ne, doći ću sam. Bio sam tu kada je Radnik osvojio Kup, a jedno je sigurno da ovaj klub uz predsednika Mladena Krstajića izrasta u respektabilnu sredinu. Što se tiče utakmice bilo je dosta žara. Uslovi za igru bili su teški, ali to nije smetalo da  se prikaže dobra igra. Sve u svemu lepo fudbalsko poslepodne, koje su ovi promrzli gledaoci zaslužili - naglasio je Ilić.

Zadovoljstvo nije krio ni šef stručnog štaba Miroslav Đukić.

- Prava fudbalska atmosfera. Šteta to nisu bile bolje vremenske prilike da bude još više gledalaca. Igralo se po teškom terenu, ali su obe ekipe pokazale šta umeju. Radnik se pokazao u dobrom svetlu, deluje kao dobro ukomponovana ekipa i sigurno nije čudo što pruža dobre partije u prvenstvu BiH. Za nas je ova utakmica dobro došla da iskoristimo ovu reprezentativnu pauzu - istakao je Đukić.

Partizan je prekinuo seriju Radnika od šest mečeva bez poraza u drugom dijelu šampionata, ali se prijateljske utakmice ne računaju u taj niz koji će Bijeljinci moći da produže predstojećeg vikenda protiv Željezničara.

- U nekim trenucima meča čak smo bili bolji i srećan sam što je moja ekipa pokazala da ima snage da se nosi sa šampionom Srbije. Sada nam ostaje da se što bolje spremimo za meč u Sarajevu i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Ne računajući ovaj, primili smo samo jedan gol u nastavku prvenstva, što me posebno raduje. Igramo vrlo čvrsto, posebno u fazi odbrane - rekao je Žižović.

I Radnik je bio oslabljen neigranjem mladog reprezentativca BiH Demira Pece, a priliku su dobili momci koji rjeđe igraju pa će im sigurno ovaj meč ostati u lijepom sjećanju.

Posljednji put Partizan je gostovao u Bijeljini prije 15 godina, a sadašnji sportski direktor Ivica Iliev tada je bio jedna od najvećih snaga ekipe koju je sa klupe vodio legendarni Nijemac Lotar Mateus.

- Uvek kada dolazim u Bijeljinu doživljavam to sa posebnom toplinom i pažnjom. Najveći "krivac" za naš dolazak je Mladen Krstajić. Zaista mi je žao što on nije bio, jer je u velikim obavezama sa reprezentacijom te mu ovom prilikom kao mnogo puta do sada želim sve najbolje u radu. U Bijeljini smo dočekani domaćinski, onako kako to dolikuje tradiciji. Radnik je odigrao dobro i ne vidim veliku razliku između tog kluba i ekipa iz Superlige Srbije. Možda u to nećete poverovati, ali zaista je tako. Radnik ima mnogo kvalitetnih igrača posebno u veznom redu, ali neću da pričam o imenima jer je to moja vizija - zaključio je Iliev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana