Radmilo Mihajlović, bivši fudbaler Bajerna za Glas Srpske: Bajern i Real nemaju slabu tačku

Dušan Repija
Radmilo Mihajlović, bivši fudbaler Bajerna za Glas Srpske: Bajern i Real nemaju slabu tačku

Banjaluka - Veliki derbi četvrtfinala Lige šampiona igraće Bajern i Real Madrid, tek za nijansu slabiji je meč Juventusa i Barselone, dok će svakako biti vrlo zanimljivo i na utakmicama Borusija Dortmund - Monako, odnosno Lester - Atletiko Madrid.

Ipak, sve oči biće uperene u duel branioca titule i Bajerna, koji čeka na evropsku krunu tri godine. Bivši fudbaler njemačkog velikana Radmilo Mihajlović za "Glas Srpske" analizira četvrtfinalne parove, a posebno derbi ove runde.

- Šta reći, osim da su sve prognoze nezahvalne. To su timovi koji nemaju slabu tačku, treneri imaju toliko širok spektar rješenja za sve pozicije da vjerujem da ponekad ni oni sami ne znaju koga bi prije stavili na teren. Samo kad pogledate Bajern, Karlo Anćeloti ima nevjerovatno mnogo opcija. Filip Lam može da igra na beku i u sredini terena, isto kao David Alaba samo na drugoj strani terena, Havi Martinez posljednjeg igrača ili zadnjeg veznog, Džošua Kimih takođe na više pozicija... Ni Real ne zaostaje mnogo, jer pored mašine poput Kristijana Ronalda ima još 20 asova fudbala - rekao je Mihajlović.

Ni poslije malo dužeg razmišljanja legenda Željezničara ne može da se odluči ko ima prednost.

- Stvarno ne mogu da kažem, jer je zaista nezahvalno bilo šta prognozirati. Prije žrijeba ova dva tima bila su mi uz Barselonu glavni favoriti za titulu, a tako je i ostalo, samo što će za jedne biti kraj u četvrtfinalu. To je velika šteta, ali i sreća za nas ljubitelje fudbala koji ćemo uživati u 180, a možda i više minuta - rekao je Mihajlović.

U ostalim mečevima on ima favorite.

- Poslije preživljene golgote protiv PSŽ-a Barselona je sposobna da ode do kraja. To je po imenima najkompletnija ekipa na svijetu, ali i Juventus ima šta da kaže. Godinama su dominantni u Seriji A, ali to im više nije cilj. Žele evropsku krunu, ali će i ove godine, po svemu sudeći, ostati bez nje - rekao je Mihajlović.

Potpuno suprotne utakmice trebalo bi da budu dva ostala dvomeča četvrtfinala.

- Igra Monaka je najprijatnije iznenađenje, ali se sada namjerio na dostojnog rivala. Ne vjerujem da će Tomas Tuhel ponoviti grešku Pepa Gvardiole, kojem se nije isplatila defanzivna taktika u revanšu. Borusija ne zna da se brani, pa očekujem festival golova. Njih sigurno neće biti toliko u mečevima Lestera i Atletika, a majstor takvih utakmica je Dijego Simeone pa Špancima dajem prednost - zaključio je Mihajlović. 

Parovi

Četvrtfinale 11. aprila otvaraju Juventus - Barselona i  Borusija D. - Monako, a revanši su 19. aprila. Već 12. aprila sastaju se Bajern i Real, odnosno Atletiko i Lester, koji će svoje druge utakmice odigrati 18. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana