Radmila Marković, trener odbojkašica BL voleja: Cilj ispunjen, sada po iznenađenje

Danijel Radujković
Radmila Marković, trener odbojkašica BL voleja: Cilj ispunjen, sada po iznenađenje

Banjaluka - Plasmanom u polufinale plej-ofa Premijer lige BiH odbojkašice BL voleja ispunile su osnovni klupski cilj za ovu sezonu, ali će pokušati da iznenade favorizovano Gacko i izbore finale.

Banjalučanke su u četvrtfinalu bile bolje od Modriče i to nakon što su izgubile prvi meč na gostovanju. Revanš i majstoricu, koji su se igrali u dva dana, riješile su u svoju korist i tako došle među četiri najbolje ekipe u BiH.

- Definitivno je ostvaren klupski cilj plasmanom u polufinale. Modriča je grad odbojke, odigrali smo odličnu utakmicu na gostovanju, bila je prepuna sala i to je motivisalo i nas, ali smo izgubili. U preostale dvije utakmice nije im igrala jedna od najboljih igračica, pa ne mogu da ocijenim realan odnos snaga, ali to opet ne umanjuje našu pobjedu. Pokazale smo psihičku stabilnost - kazala je trener ekipe Radmila Marković.

Ona je tim preuzela u toku sezone i uspjela ga dobro posložiti i ostvariti zacrtani cilj. Njene igračice sada će pokušati da iznenade Gacko, koje je ligaški dio takmičenja završilo na prvom mjestu sa svega jednim porazom. Prvi meč polufinala na programu je u subotu od 18.30 časova u Banjaluci.

- Igrali smo dva puta sa njima, jesmo poraženi, ali nas to neće obeshrabriti. Odgovaraju nam kao ekipa, pružićemo dostojan otpor, pogotovo na domaćem terenu. Želimo da odigramo dobro i dođemo do pobjede da bismo imali neke šanse na gostovanju. Djevojke nisu izgubile entuzijazam i jako su motivisane da naprave dobar rezultat - dodala je Markovićeva.

Trener BL voleja smatra da su gošće pod pritiskom pobjede i prolaza i tu vidi šansu svoje ekipe.

- Rasterećenost je naša osnovna prednost. Oni su svakako favoriti, izgubili su samo jednu utakmicu u ligi od Gradačca, a kasnije od njih u polufinalu Kupa. Sada će igrati pod pritiskom, jer se očekuje da one uđu u finale, a to nama jako puno znači da se pred našom publikom pokažemo u najboljem svjetlu - zaključila je Markovićeva.

Povreda prvog primača

Uoči duela sa ekipom Gacko BL volej ima kadrovskih problema, pošto je prvi primač ekipe Sonja Udovičić povrijedila rame.

- Vidjećemo šta ljekar kaže, pokušaćemo masažama i ljekarskim tretmanom da je spremimo za meč. Bez obzira na to, ne igramo samo sa šest igrača, imamo dugačku klupu. To se pokazalo i tokom sezone, kada nam je bilo povrijeđeno nekoliko igračica - istakla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana