Prvi trofej jure u “Draženovom domu”

Agencije
Prvi trofej jure u “Draženovom domu”

Zagreb - Treće izdanje Superkupa ABA lige počinje danas u Zagrebu i trajaće do nedjelje, a titulu iz Laktaša braniće Crvena zvezda.

Svi klubovi učesnici saglasni su da im ovaj turnir služi kao generalna provjera pred početak nove sezone, koja startuje 4. oktobra.

Branilac trofeja i šampion ABA lige najveći je favorit za prvi trofej sezone, pošto je zadržao tim iz prošle sezone, koji je nadogradio povratkom ljubimca publike Čarlsa Dženkinsa, kao i Nikole Jovanovića te Ognjena Kuzmića, dok su nova lica Derik Braun, Lorenco Braun i Džejms Gist. Otišli su Džo Regland i Kej Si Rivers. 

- Napravili smo dobar tim, svlačionica je puna dobrih ljudi. Deluje da će sve biti kako treba, ali ne znamo šta donosi budućnost. Izabrao sam 15 igrača koji mogu da budu korisni za ekipu. Na svakoj poziciji imamo tri igrača, kao ključna. Ako uzmemo u obzir i prijateljske mečeve, imaćemo oko 90 mečeva po sezoni, a trener treba da oseti kada je neko umoran, jer igrač neće sam to priznati - rekao je trener Zvezde Milan Tomić.

Prvi “vječiti” derbi mogao bi da bude odigran u subotu, a za razliku od ekipe sa Malog Kalemegdana Partizan je dosta mijenjao tim iz prošle sezone.

Među najzvučnijim imenima koja su otišla nalaze se Vanja Marinković, Stefan Janković, Bandža Si, Džok Lendejl, Aleks Renfro, Đorđe Gagić i Aleksej Nikolić.

Stigli su Rašon Tomas, Kori Volden, Artsiom Parahuski, Stefan Birčević, Vilijem Mozli, Nemanja Gordić i Žainis Pieners, sa kojima prvi strani trener u istoriji “crno-bijelih” Andrea Trinkijeri želi da preuzme primat od Zvezde, koja se neće lako odreći trona.

- Kad smo završili sa prijateljskim utakmicama počeli smo da se pripremamo za Megu, a onda i za derbi, ako do njega dođe. Želimo da napadnemo trofej u Superkupu - izjavio je košarkaš Nemanja Jaramaz

 

Raspored 

Četvrtak: Partizan - Mega (17), Crvena zvezda - Primorska (20). Petak: Cedevita Olimpija - FMP (17), Budućnost - Cibona (20.30). Polufinale, subota: pobjednici mečeva od četvrtka (17), pobjednici mečeva od petka (20). Finale: nedjelja (20).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana