Prvi poraz Srbije u Kini

B92
Prvi poraz Srbije u Kini

Košarkaška reprezentacija Srbije je doživjela prvi poraz na Svjetskom kupu u Kini od nacionalne selekcije Španije, rezultatom 81:69.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su dobro startovali utakmicu i dobili prvu četvrtinu, ali je poslije toga kontrolu nad duelom preuzela protivnička ekipa i do kraja nije ispuštala vođstvo. Španija je ovom pobjedom obezbjedila prvo mjesto u Grupi J i u četvrtfinalu će igrati sa Poljskom u Šangaju, dok će srpski tim otputovati u Donguan na duel sa Argentinom.

Najefikasniji u poraženom timu je bio Bogdan Bogdanović sa 26 poena, čak 10 skokova i 6 asistencija i ukupnim indeksom korisnosti od 36.

Ipak, nije imao pravu podršku saigrača - niko nije uspio da upiše dvocifreni broj poena, a najbliži tome su bili Vladimir Lučić sa 8, te Nikola Milutinov i Miroslav Raduljica sa po 7 poena.

Podbacio je Nikola Jokić, koji je u trećoj četvrtini dobio isključenje zbog rasprave sa sudijama.

Za razliku od prethodnih utakmica, Srbija nije imala dobar protok lopte u napadu, pa je meč završila sa “samo” 15 asistencija i 17 izgubljenih lopti.

Na drugoj strani je odličan utisak ostavio Riki Rubio sa 19 poena, Viktor Klaver je upisao 14 uz 7 skokova, od čega 4 pod obručem Srbije, dok je Mark Gasol dodao 11.

Prvim porazom na Svetskom kupu Srbija je sebi zakazala duel sa Argentinom u četvrtfinalu, koja je takmičenje u Grupi I završila na prvom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana