Prvi korak Igokee ka tituli

Milan Zubović
Prvi korak Igokee ka tituli

Banjaluka - Prvi korak ka odbrani šampionske titule napravili su košarkaši Igokee koji su na svom terenu pobijedili Široki rezultatom 65:54, u prvoj utakmici finala plej-ofa Lige BiH.

Iako su tokom cijelog susreta bili u prednosti, domaći igrači zamalo su prokockali veliku prednost početkom četvrte četvrtine kada su gosti prišli na samo dva poena zaostatka (47:45). Ipak, izabranici Željka Lukajića tada su se trgli, napravili seriju 16:0 i četiri minuta prije kraja poveli sa 61:45, da bi do kraja rutinski priveli meč kraju.

- Napravili smo prvi korak i još ima dosta do treće pobjede. Odbranili smo domaći teren i izborili važnu pobjedu na psihološkom planu - rekao je Lukajić.

I pored činjenice da je njegov tim vodio tokom cijelog susreta on nije bio zadovoljan igrom u pojedinim trenucima.

- Imali smo veliki pad u igri koji ne smijemo dozvoliti. Došli smo na 15 poena razlike, onda mašili neke zicere ispod koša što nas je dovelo u probleme. Dobra stvar je što smo pobjedu gradili iz odbrane i u trenucima kada smo bili neodlučni i nestabilni u napadu, držali smo odbranu i iz nje tražili rješenja. Vezali smo četiri-pet dobrih odbrana i otišli na 18 poena razlike. Analiziraćemo šta je uzrok tog pada i to se mora ispraviti. Moramo da pojednostavimo stvari i imamo malo više hrabrosti u šutu. Ujedno moramo da riješimo njihovu igru drop varijante jer je očito da nas pritiskaju odozgo i zatvaraju šut sa strane - naglasio je Lukajić.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a drugi meč na rasporedu je u subotu u Širokom Brijegu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana