Prvenstvo Srpske u džudou u Sokocu okupilo oko 350 takmičara

Srna
Prvenstvo Srpske u džudou u Sokocu okupilo oko 350 takmičara

SOKOLAC - Prvenstvo Republike Srpske u džudou za kadete i mlađe pionire, na kojem je učestvovalo oko 350 takmičara iz 34 kluba, održano je prvi put u Sokocu, a minutom ćutanja odata je počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi.

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov, ranije višestruki prvak SFRJ i Balkana u džudou, učesnik Olimpijskih igara u Seulu i direktor za razvoj Svjetske džudo federacije, prilikom današnje posjete opštini Sokolac pozdravio je učesnike Prvenstva i najavio da će Srbija i Džudo savez Republike Srpske ubuduće još bolje sarađivati.

Šef kabineta gradonačenika Istočnog Sarajeva Ognjen Sladoje otvorio je ovo takmičenje u ime gradonačelnika Ljubiše Ćosića i uputio pohvale za organizaciju i broj učesnika, te dodao da će grad i u budućnosti pomagati mlade, posebno kod pojedinačnih sportova u svih šest gradskih opština.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Dražen Subotić naglasio je da je ovo jedno od zvaničnih prvenstava Srpske u organizaciji Džudo saveza Srpske, čiji je tehnički organizator Klub Olimpik iz Sokoca, te naglasio da će takmičari koji osvoje medalje ići na Prvenstvo BiH, koje se ove godine održava u Mostaru.

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić izrazio je zadovoljstvo organizacijom takmičenja i naveo da je ovo olimpijski sport u kome BiH ima takmičare koji treba da idu na Olimpijadu u Pariz, što je, kako kaže, posebno važno za Sokolac, Republiku Srpsku i BiH, jer se sportom prezentuju u svijetu.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Strahinja Bašević zahvalio je svim učesnicma, sponzorima i pokroviteljima jer je ovo takmičenje najbolja promocija Sokoca, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske, te naveo da se ulaganjem u sport i sportska okupljanja na najbolji način daje šansa mladima da zdravo odrastaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana