Priznanje za karatistu: Vasić najbolji sportista Srpca

D. J.
Priznanje za karatistu: Vasić najbolji sportista Srpca

SRBAC - Najbolji sportista Srpca za 2019. godinu je Goran Vasić, trener i član Karate kluba “Kima” iz Dervente, koji je na svjetskom šampionatu održanom u novembru u Njemačkoj osvojio bronzanu medalju.

- Nisam se nadao nagradi i samim tim priznanje mi je još draže. Vjerujem da će ovo biti motivacija mladima da se aktiviraju. Dugi niz godina radim kao trener i dobro znam koliko karate znači za duhovni i mentalni razvoj djece. Zato ulaganja u ovaj, ali i sve druge sportove, moraju biti još veća - rekao je Vasić.

Interesantno, on je učestvovao i u izboru za najboljeg sportistu Dervente na kojem je zauzeo treće mjesto. Drugo mjesto pripalo je članu Plesnog kluba “Ritam” Svetislavu Savanoviću, a treće Aleksandru Glišiću, fudbaleru jermenskog Alaškerta.

Najbolji sportista do 18 godina je karatistkinja srbačkog Borca, Aleksandra Gavranović, dok je za najbolji kolektiv u prošloj godini proglašen Šahovski klub Srbac. Škola fudbala “Drim tim” briljirala je na međunarodnim takmičenjima pa je trener Dražen Dragosavljević proglašen za najboljeg sportskog radnika.

Na manifestaciji su uručena i posebna priznanja u sedam kategorija koje su dobili direktor biciklističke trke “Beograd - Banjaluka” Vladimir Kuvalja, treneri ŠF Sloga Slavko Vujić i Branimir Dabić, dugogodišnji fudbalski trener Zoran Vranić, fudbaler holandskog Alfense Bojsa Stojan Čekić, teniser Milan Krejić i Rukometni klub Srbac koji je ove sezone izborio povratak u Prvu ligu RS.

- Naši sportisti su u 2019. zabilježili sjajne rezultate, a ne sumnjamo da je na to uticala i odluka opštinske vlasti da stalno povećava sredstva za rad klubova. Od 2017. godine kada smo na godišnjem nivou izdvajali 80.000 KM, ove godine taj iznos je povećan na 120.000 KM. Uz to smo obezbijedili 30.000 maraka za kulturne i sportske manifestacije - rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić.

Manifestacija u Srpcu održana je 17. put pod pokroviteljstvom opštine Srbac, a u organizaciji Radio Srpca.

D. J.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana