“Princeze” znaju samo za trofeje

Nikola Lučić
“Princeze” znaju samo za trofeje

Banjaluka - Tačno dvadeset godina od osvajanja prve titule u klupskoj istoriji odbojkašice Bimal Jedinstva stigle su do brojke od 43 trofeja nakon što su peti put uzastopno došle do pehara u Kupu BiH.

Titula prvaka RS 1999. godine bila je okidač jer su “princeze” tada započele veliku dominaciju i do danas uspjele da se okite sa još tri trofeja šampiona Srpske, čak 16 Kupa RS, 11 Kupa BiH, te 12 pehara prvenstva BiH. Brčanke su tako pobjedom protiv Kule iz Gradačca 3:0 (25:23, 25:19, 25:10) još jednom dokazale da su bez premca u domaćim okvirima i na najbolji način najavile početak plej-ofa u Premijer ligi, gdje će u četvrtfinalu igrati protiv Goražda. Pobjeda na završnici u Banjaluci bila je posebna za Natašu Slijepčević, koja je proglašena za najboljeg pojedinca turnira.  

- Iznenađena sam zbog priznanja, mnogo mi je drago i presrećna sam, ali najviše dugujem svom timu. Nismo očekivale ovako snažan otpor Kule u prva dva seta, dobro su nas iznenadile. Svaka ima čast na igri, ali mi smo se sjajno borile i drago mi je što je publika mogla da uživa u lijepom finalu - rekla je Slijepčevićeva.

Kapiten Žana Dragutinović poručila je da je njena ekipa svjesna uloge favorita u svakom meču koji igraju, ali da im kvalitet koji posjeduju omogućava da se lakše izbore sa pritiskom.

- Ponosna sam na svoju ekipu, znale smo da treba da pružimo sve od sebe bez obzira na protivnika. Na kraju smo opravdale ulogu favorita. Organizacija turnira je bila na zavidnom nivou, stvarno smo oduševljene. Slijedi plej-of, u kojem su ciljevi, kao i uvijek, najviši. Želimo finale i titulu - rekla je Dragutinovićeva.

Biti trener Bimal Jedinstva znači imati obavezu osvajanja svih titula u domaćim okvirima, a u tom poslu odlično se snašao Smail Pezerović.

- Presudilo je naše iskustvo, a na kraju krajeva, mnogo smo kvalitetnija ekipa. Ne treba zaboraviti da su se one i fizički i emotivno istrošile u polufinalu. Slijedi nam plej-of, ne bi trebalo da imamo problema protiv Goražda - zaključio je Pezerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana