Predsjednik RRS Banjaluka Željko Jošić: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Siniša Kotaraš
Predsjednik RRS Banjaluka Željko Jošić: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

Banjaluka - Predsjednik Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka Željko Jošić oštro je reagovao na optužbe koje su na njegov račun iznesene na nedavno održanoj konferenciji za štampu u prostorijama Rukometnog kluba Borac.

- Prozvan sam indirektno od jednog dijela rukometnih radnika, iako smatram da za to nije bilo potrebe. Mada me i ne pogađaju baš previše istupi tih pojedinaca, takozvanih “rukometnih radnika” - rekao je Jošić.

Tom prilikom kritike na njegov rad uputili su predstavnici klubova koji podržavaju kandidat za predsjednika RS RS Marinka Umičevića. Najveća kritika na račun RRS bila je ta da četiri godine nije održana sjednica Skupštine iako postoji obaveza da  bude održana najmanje jednom godišnje.

- Kao prvo moram da kažem da je naš RRS jedini koji je registrovan po Zakonu o sportu i da je u protekle četiri godine uradio mnogo za rukomet u ovom dijelu Srpske. Pomagali smo klubovima, neke od njih spasili od gašenja, organizujemo i veliki omladinski rukometni turnir (ORKA), koji se nalazi u zvaničnom kalendaru takmičenja EHF - kategoričan je Jošić.

Istovremeno, prvi čovjek RRS kaže da mu ne pada na pamet da podnese ostavku samo zato što to neko želi.

- Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na mjesto predsjednika jer je nekome to palo na pamet. Mogu da odem samo ako to klubovi budu tražili od mene. A što se tiče zahtjeva RK Borac za vanrednu sjednicu Skupštine, on je bio nelegitiman, iako je Vladimir Branković tvrdio da je imao i više nego dovoljan broj klubova. Međutim, treba znati da ŽRK Borac, ORK Borac i Škola rukometa Banjaluka nisu registrovani i nemaju pravo glasa, tako nisu bili ispunjeni uslovi za zasjedanje Skupštine. I još da kažem da je u RRS BL pravno registrovano 14 klubova koji imaju pravo glasa. Ali ja se i ne čudim prozivkama Brankovića koji mi je jednom prilikom rekao da je zainteresovan da preuzme mjesto predsjednika RRS - tvrdi Jošić.

On je naglasio i da mu nije jasna prozivka Vojislava Rađe, najvećeg mešetara u rukometu Srpske, jer kako je rekao, njega ni u Doboju ne vole.

- Pa on se na nedavnoj sjednici Skupštini RS RS pojavio kao delegat Škole rukometa “Kiko” iz Teslića, koja i ne postoji. Isti taj Rađa je na sjednici održanoj u Trebinju zahtijevao da Derventa ne može da glasa, jer nije registrovana po zakonu, a sada insistira na suprotnom, samo da bi od njih dobio glas - zaključio je Jošić.

Ovo vjerovatno neće biti kraj previranjima u rukometnom sportu, jer je još aktuelni predsjednik RS RS Zdravko Milićević najavio obraćanje medijima tokom idućih nekoliko dana.

Niko ne spominje RS RS

Prvi čovjek Regionalnog saveza Banjaluke prokomentarisao je činjenicu da u posljednje četiri godine nije održana nijedna sjednica Skupštine.

- Tačno je da nismo održali nijednu sjednicu Skupštine u tom periodu, ali Upravni odbor RRS nije našao za potrebu da je organizuje. Međutim, ni sjednica Skupštine Rukometnog saveza RS nije održana nekoliko godina, pa to niko ne spominje - istakao je Jošić.

Ne zna ko je Ćopić

Iako su novinari pitali Jošića da ih upozna sa protivkandidatom Marinka Umičevića Damirom Ćopićem, on je to vješto izbjegao u nekoliko navrata. Da podsjetimo, Ćopić je bio prijedlog Regionalnog rukometnog saveza Banjaluka na nedavno održanoj sjednici Skupštine koja je završila praktično i prije nego što je počela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana