Predsjednik kluba iz Banjaluke Milan Đajić zadovoljan odlukom Upravnog odbora KS BiH: Borac bio žrtveno janje

Milan Zubović
Predsjednik kluba iz Banjaluke Milan Đajić zadovoljan odlukom Upravnog odbora KS BiH: Borac bio žrtveno janje

BANjALUKA - Rukovodstvo Borca sa oduševljenjem je dočekalo odluku o povratku u Ligu BiH, ali istovremeno najavilo da će pravdu za prošlu sezonu potražiti na sudu.

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH vratio je banjalučki klub u najviši rang takmičenja, zajedno sa Igokeom i Sparsima, kaznio ih sa po 3.000 maraka, ali istovremeno dao mogućnost žalbe sudu do 30. juna iduće godine, ukoliko smatraju da su nepravedno kažnjeni. Predsjednik kluba iz najvećeg grada Srpske Milan Đajić pozdravio je odluku Upravnog odbora i najavio da će žalba biti predana.

- Drago nam je što ćemo igrati Ligu BiH i srećni smo što je konačno došlo do kompromisa nakon nekoliko mjeseci te da su prekinute pojedine igre i igrice koje su bile svedene na lični nivo, a traju desetak godina. Borac je u cijeloj situaciji bio žrtveno janje i pojedinci su htjeli da nas izbace nakon što smo odigrali jednu sezonu po povratku u najviši rang takmičenja. Žalićemo se sudu, jer smatramo da je učinjen niz proceduralnih grešaka koje je učinio KS BiH u vezi sa samom organizacijom Fajnal fora, kao i odlukama o kažnjavanju. Upravni odbor jasno je rekao da će sud odlučiti hoće li klubovi platiti kaznu od 3.000 maraka pa ćemo pravdu potražiti u ovoj instituciji - naglasio je Đajić.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Banjalučani će odigrati idućeg vikenda, dok će se potom sredinom sljedeće sedmice sastati sa Sparsom u meču prvog kola. Posebno je ponosan na činjenicu da su klubovi iz Srpske imali jedinstveni stav te da su branili zajednički interes.

- Drago nam je što je konačno došlo do dogovora, jer smo se našli u nezavidnoj situaciji, a nismo luk jeli ni luk mirisali. Ipak, stali smo uz naše klubove, dali im punu podršku, što bismo ponovo učinili, kada bi ne daj Bože došlo do toga, jer je vrlo bitno da imamo zajednički stav. Ujedno, vjerujemo da će UO biti rekonstruisan i uređen onako kako je to predviđeno drugim zakonima - rekao je sportski direktor Mladosti iz Mrkonjić Grada Miladin Rmuš.

Kazna i vraćanje

Klub iz Banjaluke, zajedno sa Sparsom i Igokeom, izbačen je iz Lige krajem prošle sezone, kada se nije pojavio na Fajnal foru u Širokom Brijegu, ali je nakon žalbe Takmičarskoj komisiji vraćen u viši rang i kažnjen sa 3.000 maraka. Međutim, nijedna od tih odluka nije bila validna, jer je nije potvrdio UIO KS BiH, da bi potom generalni sekretar KS BiH Amer Čolan zajedno sa novim komesarom takmičenja nepropisno obavio žrijeb parova. Klubovi iz Republike Srpske uz saglasnost KSRS su bojkotovali utakmice prvog kola, za šta neće biti kažnjeni te će sve to nadoknaditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana